Frontback voor iPhone: iOS 7-ontwerp en foto’s ontdekken

Belgische foto-app Frontback heeft een nieuw iOS 7-ontwerp en een tabblad om foto's van andere gebruikers op de wereld te ontdekken.

frontbackHet populaire Frontback won de eerste prijs als beste Belgische Nieuwkomer bij de iCulture Awards 2013. Toen schreven we dat Frontback niet de eerste was met het idee om een camera-app te maken die gelijktijdig de voor- en achterkant van een scene laat zien, maar zeker een van de beste uitvoeringen van het idee had. Daarmee haalde het bedrijf meteen een mooie investering van 3 miljoen dollar van Amerikaanse durfinvesteerders binnen. Nu is Frontback geüpdatet met een nieuw iOS 7-ontwerp en een aantal handige nieuwe functies.

Zo is het voortaan mogelijk om de instellingen van Frontback aan te passen, zoals je privacy-instellingen, profielfoto of gebruikersnaam. Nu zit je dus nooit meer aan een verouderde profielfoto of een bepaalde gebruikersnaam vast. Het nieuwe iOS 7 ontwerp en bijbehorende navigatie zijn vooral terug te zien in het hamburgermenu van de applicatie. Als je hierop tikt krijg je in olifantenletters Home, Vrienden, Ik en iets kleiner Zoek mijn vrienden te zien. Hierdoor kun je in de app ook sneller vrienden vinden. Tot slot heeft Frontback ook een nieuw Explore tabblad ingevoerd, waarmee je populaire en recente Frontbacks van over de hele wereld ziet. In dit tabblad kun je een stuk fijner bladeren dan voorheen, maar is helaas nog steeds geen zoekfunctie zoals in Instagram geïntegreerd.

fotoexplore

Voor wie nog niet bekend is met Frontback: in deze foto-app gebruik je zowel de camera aan de voorkant van je iPhone als die aan de achterkant. Zo maak je twee foto’s snel na elkaar: een van de fotograaf, en van van het onderwerp dat hij fotografeert. Die beelden worden gecombineerd tot een afbeelding en kunnen daarna worden gedeeld via Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr, mail en iMessage.

In een vorige update werden opties toegevoegd om mentions, hashtags en locaties aan je foto’s toevoegen, en ook op deze specifieke kenmerken naar foto’s van anderen te bladeren. Een andere extra was destijds de functie waarmee je bij het maken van een foto met een horizontale veegbeweging kunt schakelen tussen de camera aan de voor- en achterkant. Zo beslis je zelf welke foto je eerst schiet en bovenin de combinatiefoto komt te staan. Met deze optie kan je zelfs twee foto’s van dezelfde camera samenvoegen, al maak je dan eerder een “frontfront” of een “backback”, en gaat het idee van Frontback enigszins verloren.

Downloaden: Frontback (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2014, 14:05
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.