Friend Fiction: verhalen met vrienden schrijven in iPhone-spel

In Friend Fiction schrijf je een verhaaltje met tot drie vrienden. Iedere beurt mag je drie woorden toevoegen aan het samenwerkingsschrijfsel.

Friend FictionHet iPhone-spelletje Friend Fiction laat je samen met tot vier vrienden een verhaal verzinnen. Je kiest een genre en drie vrienden die de game ook spelen, waarna je een introductiestukje krijgt voorgeschoteld waar het gepende avontuur mee begint. Vervolgens is het aan jou en je medespelers om iedere beurt een vooraf bepaald aantal woorden aan het stuk toe te voegen.


In eerste instantie mogen spelers in Friend Fiction hooguit drie woorden toevoegen aan het verhaal, maar degene die het potje begint kan vooraf in de instellingen van de app een ander limiet instellen. Daar kun je ook aangeven hoe lang de conclusie van het verhaal mag zijn en bij welk aantal woorden het verhaal in het spel wordt afgerond.

Friend Fiction screenshotIn 2012 hebben we nog aandacht gegeven aan Story Up, een iOS-spelletje dat een soortgelijk principe hanteert. In Story Up moest je iedere beurt een veel langer stuk schrijven, waarin je drie Engelse woorden moet verwerken. Friend Fiction heeft naast een woordaantal niet echt beperkingen qua wat je mag opschrijven, waardoor jij en je vrienden ook gewoon in het Nederlands kunnen gaan pennen. Je moet dan alleen even voor lief nemen dat de door de game verschafte introtekst in het Engels is geschreven.

Friend Fiction doet wat je er van zou verwachten, maar helemaal perfect steekt de game niet in elkaar. Zo ondersteunt de game bijvoorbeeld niet de resolutie van de iPhone 5, waardoor je zwarte balken boven- en onderaan het scherm ziet staan op het wat langere iPhone-scherm. Ook ben je beperkt tot spelen met je vrienden: het is niet mogelijk om een potje te starten met een vreemdeling die de game ook heeft gedownload. Je zult dus minstens één vriend moeten overhalen om de game te downloaden, als je hem even wil proberen. Tussen je beurten door zul je in Friend Fiction ook advertenties te zien krijgen. Deze kun je met een in-app aankoop voor €1,79 wegkopen.

Downloaden: Friend Fiction (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 april 2013 om 13:53
Categorie
Games
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.