ZeroShake: iPhone-video’s extra stabiliseren met camera-app

iPhone-app ZeroShake laat je video's nog eens extra stabiliseren. Je moet alleen wel inleveren op videokwaliteit om de app te gebruiken.

ZeroShake screenshotDe iPhone-app ZeroShake belooft het beeld van je iPhone-camera te stabiliseren, waardoor een filmpje geschoten uit de losse pols minder snel trillingen bevat. Dat is in het eerste opzicht een wat rare toevoeging: Apple heeft zelf al een stabilisator voor de iPhone-camera geïntroduceerd, die een hoop bewegingen uit je beeld wegneemt. Toch is er plek voor ZeroShake’s opties: de app biedt namelijk een hoop opties die het beeld nog stabieler maken, maar ook verwachten dat je wat inlevert.

ZeroShake screenshot 2Je geeft in ZeroShake aan in hoeverre het beeld gestabiliseerd moet worden. Je eerste reactie zal wellicht zijn om de meest intense optie in te schakelen, maar dat zorgt voor het meeste beeldverlies: het beeld van je iPhone-camera wordt bij een sterke stabilisator namelijk een stuk meer ingezoomd, zodat de app een extra ‘rand’ heeft om het beeld stabieler mee te maken tijdens het correctieproces. Je kunt in de app aangeven om een video in 720p of 1080p te exporteren, maar wij vermoeden dat het ingezoomde beeld dan ietwat wordt opgerekt.

De app moet het niet enkel hebben van de stabilisatietechniek die er in verscholen gaat: tijdens het filmen krijg je ook twee indicatoren op het scherm die helpen met het stilhouden van de iPhone-camera. Zo zul je tijdens het filmen de crosshair in het midden van het scherm moeten houden. De app heeft ook de gebruikelijke bewerkingsopties waarmee je contrast, verzadiging en andere opties kunt tweaken.

ZeroShake is gratis in de App Store verkrijgbaar, maar is toch een overwegend dure app. Je moet namelijk €1,79 betalen om langer dan 30 seconden te filmen en nog eens €1,79 als je geen watermerk op je geëxporteerde video’s wil zien. Daar komt nog eens €1,79 bovenop als je een video uit je filmrol wil importeren om door ZeroShake heen te halen. Daar staat tegenover dat je de app vrij risicoloos kunt uitproberen: je kunt immers eerst experimenteren met 30 seconden-video’s.

Downloaden: ZeroShake (gratis, in-app aankopen, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 april 2013, 13:16
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.