Frienatic: nieuwe Facebook-applicatie voor de iPad

Frienatic is een nieuwe Facebook-app waarmee je statusupdates en andere Facebook-informatie kunt zien, op een manier zoals je van Pulse gewend bent.

frienaticHoe langer Facebook wacht met het uitbrengen van een officiële iPad-app, hoe meer kans er is voor andere ontwikkelaars. Suncoast Apps heeft nu een nieuwe app uitgebracht, met de naam Frienatic. Deze biedt een nieuwe manier om je Facebook-vrienden, statusupdates, nieuwsfeeds en andere Facebook-onderdelen te bekijken. De app is geoptimaliseerd voor de iPad en heeft een mooie grafische lay-out, geïnspireerd op de ‘nieuwe RSS-lezers’ voor de iPad, waarbij we toch meteen wel een overeenkomst zien met een app als Pulse. Een iPhone-versie is nog in de maak.

Met Frienatic kun je foto’s en bijschriften bekijken die je vrienden hebben gepost. Je kunt ook zien waar je vrienden hebben ingecheckt, dankzij een geïntegreerde kaart. Vanuit de app kun je een willekeurige pagina opvragen met linkjes en afbeeldingen die je vrienden interessant vinden. Natuurlijk kun je ook op de Facebook Wall van je vrienden schrijven, nieuwtjes delen, commentaar geven en op de like-knop drukken. Je kunt ook nieuwsartikelen lezen die met de Readability-engine zijn geoptimaliseerd voor het iPad-scherm, inclusief foto’s en video’s.

Wat Frienatic uniek maakt, is dat het een mooie visuele presentatie biedt voor je statusupdates en andere informatie, waardoor jet lekkerder te lezen is dan de standaardweergave van Facebook zelf. Ben je onder de indruk van de app, dan kun je alvast uitkijken naar een Twitter-versie van de app, die nog in ontwikkeling is maar die dezelfde weergave zal gebruiken.

Friendly is voorlopig nog even de meest populaire iPad-app voor Facebook.

Downloaden: Frienatic (€0,79)

frienatic-ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 maart 2011, 23:22
Categorie Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.