Football Manager Handheld 14: bouw je eigen voetbalclub op

Football Manager Handheld 2014 voor iPhone en iPad heeft een betere interface, meer media-omgang en betere spelersstatistieken.

Football Manager Handheld 2014 iPad iPhoneFootball Manager, al jaren hét merk voor de serieuze en diepgaande voetbalmanagementgame, heeft haar nieuwe 2014-editie uitgebracht voor iPad en iPhone vandaag. Het spel heeft een totaal nieuw uiterlijk gekregen ten opzichte van de redelijk succesvolle voorganger, met menu’s waarin je makkelijker je weg vindt. De app maakt nu gebruik van iCloud-opslag zodat je op de iPhone verder kan gaan waar je op de iPad gebleven bent – en andersom. Maar de grootste vernieuwing in Football Manager Handheld 2014 is de My Club Mode. Daarin stamp je een eigen voetbalclub uit de grond.

My Club: eigen club maken

Of je nou je eigen amateurteam in het spel aanmaakt of een eigen club verzint, maakt niet uit. In de My Club Mode begin je helemaal blanco aan een club in het spel. Je bepaalt de clubnaam, kleuren van de tenues en stelt je team samen. Daarbij kan je teren uit de profspelers die in het spel verwerkt zijn, maar kan je ook je eigen vrienden, familie, voetbalgenoten of collega’s in het spel aanmaken. De volgende stap: een competitie kiezen waarin je uitkomt tegen de echte clubs uit die divisie. Sorry RKC Waalwijk; dit jaar staat iCulture FC – Ajax op het programma.

Football Manager Handheld kijken naar wedstrijd

Media en transfersysteem

Als je aan de slag wilt gaan bij een profclub in het spel is dat natuurlijk ook geen probleem. Football Manager Handheld 2014 introduceert een realistischer transfersysteem met biedingen die beter afstemmen op de echte wereld. Maar niet alleen de transfermarkt wordt spannender; ook de media speelt een grotere rol bij je functioneren als coach. Journalisten bestoken je met vragen over successen, falen en de toekomst. De truc is daarbij dat je de media tevreden houdt, maar dat je antwoorden ook goed vallen bij de fans, clubdirectie en het team.

Nieuwe spelersstatistieken

Football Manager speler progressieNiet alles is lastiger geworden in Football Manager 2014. Het verslag en de statistieken na een wedstrijd zijn juist duidelijker geworden en geven meer inzicht over wat er fout ging in de tactiek. Daarnaast krijg je meer inzicht in de ontwikkeling van je spelers. De nieuwe weergave van de spelersontwikkeling laat de kwaliteiten op verschillende punten duidelijker zien. Wordt de fysiek van de aanvaller echt beter? En zijn moraal? Een belangrijke vernieuwing. Waar je voorheen ook spelers verkocht op basis van huidige prestaties en gevoel, krijg je nu een betere blik op de toekomst van een speler en kan je op basis daarvan een oordeel vellen.

FMH14 wedstrijdoverzicht

Sterk vervolg

Football Manager Handheld 2014 is met zijn handige menu’s aan de linkerkant van het beeld en de leuke My Club modus een sterk vervolg in een sterke serie van voetbalmanagementgames. Wil je graag tussendoor zelf voetballen, dan ben je bij FIFA 14 aan een beter adres. Uitgebreider een club coachen dan in FMH14 lijkt voorlopig echter niet mogelijk op iPad en iPhone.

Downloaden: Football Manager Handheld 2014 (€8,99, universeel, iOS 4.3+)

Gameliefhebber? Lees ook onze artikelen over Oceanhorn en Tilt to Live 2 op iPhoneclub.nl.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 11:25
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.