Flipboard voor iPad en iPhone toont nu ook geanimeerde GIFs

Sinds de laatste update toont Flipboard voor iPad en iPhone nu ook geanimeerde GIFs. Er zijn zelfs Flipboard-magazines met alleen maar GIFs.

Flipboard logoFlipboard voor iPhone en iPad heeft een update gekregen. Vanaf nu is het mogelijk om geanimeerde GIFs te bekijken in de app. Hoewel de bestandsindeling met animaties lange tijd als ouderwets werd gezien, is het inmiddels aan een tweede leven bezig. In diensten als Tumblr en 9Gag wordt dit soort afbeeldingen vaak gebruikt. Voor de iPhone zijn er behoorlijk wat apps waarmee je GiFs kunt maken en delen. Voor het eerst kun je de GIFs ook in je Flipboard-app zien, wat bijvoorbeeld goed werkt in de Flipboard-magazines.

Het leuke aan GIFs in de Flipboard-app is dat ze meteen geanimeerd worden weergegeven als ze in het nieuwsoverzicht voorbijkomen. Hierdoor wordt Flipboard ook een betere app om Tumblr mee te lezen. Er zijn speciale Flipboard-magazines die zich specialiseren in leuke GIFs. In de zoekbalk rechts bovenaan kun je zoeken naar magazines als Just GIF It, GIF Me a Break en GIF Pop. Als op je profielfoto tikt en naar het menu-onderdeel “Door onze lezers” gaat, zijn er nog meer magazines met GIFs te vinden, zoals Hey, I Remember That! De app is verder uitgebreid met kleine updates in de interface. Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd of je een eigen Flipboard-magazine wilt delen als je meer dan 10 onderdelen aan een magazine hebt toegevoegd.

Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Flipboard GIFs

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2013, 9:58
Categorie Nieuws
Onderwerpen firmware, flipboard, ih8sn0w, jailbreak, sn0wbreeze, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.