Finger Twister: rare capriolen met je vingers

De Belgische ontwikkelaar Netwalk is goed bezig: na Snabiz en myMovies is er nu alweer iets nieuws: Finger Twister, een variant op Twister voor je vingers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Finger TwisterDe Belgische ontwikkelaar Netwalk is goed bezig: na Snabiz en myMovies is er nu alweer iets nieuws: Finger Twister, een variant op Twister voor je vingers. De game is te spelen met één of twee personen en verloopt wel iets anders dan je gewend bent. Bij Twister krijg je normaalgesproken een bepaalde kleur toegewezen, waarbij je een hand of voet op een cirkel met deze kleur moet zetten. Bij Finger Twister is de kleur steeds hetzelfde: de ene speler zet vingers op rode cirkels, de andere op blauwe. De cirkels verplaatsen zich steeds en het worden er ook steeds meer.

Wat even wennen is, is dat je je vinger van het scherm mag halen om naar een nieuwe locatie te verplaatsen. Een animatie geeft aan hoe de stip zich gaat verplaatsen. Een minpuntje daarbij is dat je onbeperkt de tijd lijkt te hebben om je vinger te verplaatsen: zolang je je vinger maar op de oude cirkel houdt gedrukt kun je rustig een minuutje nadenken hoe je die vinger naar de nieuwe locatie gaat verplaatsen. Het was spannender geweest als er ook nog wat tijdsdruk achter zou zitten. Wel is het zo, dat als je eenmaal je vinger van het scherm hebt gehaald, je maar korte tijd (1 seconde?) de tijd hebt om je vinger naar de nieuwe locatie te verplaatsen. Bij elke nieuw verschenen cirkel mag je zelf bepalen welke vinger je gebruikt.

Bij twee vingers valt het allemaal nog wel te doen, zeker als je in je eentje bent. Maar bij drie of meer vingers zul je de iPhone moeten draaien om je vingers goed te kunnen verplaatsen. Mensen met nagels (ook als ze kort afgeknipt zijn) moeten oppassen: als je op je nagels probeert rond te draaien bij het verplaatsen van een vinger is het contact met de huid weg en is het spel afgelopen. Hoewel: zelfs als je af bent, kun je aangeven dat je nog verder wilt spelen.

Wie meer van klassiek Twister houdt kan ook terecht bij Twisted, Fingister en Footsie.

Installeren: Finger Twister (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2009, 23:36
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.