Review: DailyMugshot, meer dan 1000 woorden, elke dag!

Review van DailyMugshot, een iPhone-applicatie waarmee je dagelijks een foto van jezelf kunt maken, die je kunt uploaden naar de website DailyMugshot. Maar de mogelijkheden van de iPhone-applicatie zijn wel wat beperkt.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Nog een foto via DailyMugShotDaily Mugshot is een gratis dienst die je helpt om dagelijks een foto van jezelf te maken en te delen met de wereld. Sinds oktober 2008 heeft DailyMugShot ook een iPhone-applicatie. Ik dacht: laat ik dat eens gaan proberen, elke dag een foto van mezelf maken. Dat is overigens ook de enige functionaliteit van de applicatie DailyMugShot doet: dagelijks een foto maken, niets meer en niets minder. Het is in feite niets anders dan een gestripte versie van de website.
Een mugshot is een foto die van je wordt gemaakt, als je gearresteerd wordt, zodat criminelen later makkelijker geïdentificeerd kunnen worden. Bij DailyMugshot is de insteek vriendelijker: je maakt dagelijks een foto van jezelf met een camera of webcam, om te zien hoe je verandert.


Na het starten van de applicatie krijg je een inlogscherm te zien waar je jouw gegevens kwijt kunt. Eenmaal geverifieerd kan de pret beginnen. Je kunt een nieuwe foto maken, of uit je fotorol een eerder gemaakte foto pakken. De gekozen foto kun je nog verschuiven en vergroten of verkleinen. Alleen het vergroten en verkleinen wil bij mij nog wel eens haperen. Ben je tevreden met de foto, dan kun je deze uploaden. Het is daarna niet meer mogelijk om de foto te verwijderen vanuit de applicatie. Dat is wel jammer.

Alleen foto’s maken

Het maken en uploaden van een dagelijkse foto is alles wat de applicatie kan. Dat is ook meteen een gemis: hij is net wat tè basic. Ik zou toch graag (minimaal) mijn eigen MugShots willen terugzien, zoals op de website. Een link naar mijn profiel zou dan een oplossing kunnen zijn. Liever heb ik natuurlijk dat ik de MugShow direct in de applicatie kan zien.

Op de website zijn alle functies die je in de iPhone-applicatie mist wel aanwezig. De site is aantrekkelijk en makkelijk in gebruik en bevat een enkele sociale aspecten die best in de applicatie verwerkt hadden kunnen worden.

Conclusie

Click here to display content from www.dailymugshot.com

Daily Mugshot

Gewoon een leuke applicatie om elke dag een foto mee te maken en na een tijd te lachen hoe je er ook alweer uitzag. Ik mis de terugbladerfunctie en directe link naar mijn MugShow, maar dat gaat hopelijk in een volgende update verholpen worden.

Info: DailyMugShot

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.