Finger Tied: een soort Twister voor iPad

Finger Tied is een Twister-achtige game waarbij je je vingers niet van het iPad-scherm mag halen. Je speelt Finger Tied alleen of met twee personen op een iPad.

finger tied ipadFinger Tied is een nieuwe iPad-game die wel wat doet denken aan Twister, als het om vingergymnastiek gaat. Maar de spelregels zijn totaal anders. In de game zie je allerlei vormen in blokken op het scherm. Voor elke vorm heb je een andere vinger nodig, waarmee je de vormen over het scherm sleept. Je sleept de vorm van het aangegeven startblok naar het eindblok. Soms overlappen de blokken, waardoor je moeilijke vingerbewegingen moet doen.

De eerste puzzels zijn simpel, waarbij je maar twee vingers hoeft te gebruiken. Langzamerhand nemen de puzzels in moeilijkheid toe, met drie, vier of vijf vingers. Als je je vingers van het scherm haalt voordat de puzzel compleet is, verlies je de ronde en moet je opnieuw beginnen. Valsspelen lukt niet.

finger tiedOp het eerste gezicht lijkt Finger Tied een game om met één persoon te spelen, maar je kunt het ook met z’n tweeën doen, waardoor het juist lastiger wordt omdat je de vingers van de andere speler niet onder controle hebt. Bovendien moet je alle vormen tegelijk naar hun bestemming slepen, je kunt het niet één voor één doen. Ook leuk voor kinderen. Ben je uitgespeeld, dan kun je met de level editor zelf puzzels maken.

Downloaden: Finger Tied (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 oktober 2012, 20:57
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.