Family Guy: The Quest for Stuff uitgekomen op iOS

Family Guy: The Quest for Stuff voor iPhone en iPad is een gratis te downloaden bouwspel dat wel erg lijkt op The Simpsons Tapped Out.

ICS Family Guy komt naar iOS headerPeter Griffin, Stewie, Quaqmire, Major West en Brian. Ze zijn allemaal van de partij in een nieuwe game voor de iPhone en iPad. Met Family Guy: The Quest for Stuff gaat de bekende animatieserie rechtstreeks The Simpsons Tapped Out achterna. In het gratis te downloaden spelletje bouw je het dorp Quahog opnieuw op, nadat hoofdpersoon Peter en een gele haan het hele dorp omver hebben geknokt.

De humor die je van de serie gewend bent, wordt behoorlijk goed vastgehouden in het spel. Na een introfilmpje waarin het gevecht tussen Peter en de haan nu eens kort wordt gehouden, zetten de grollen ook door in de geschreven dialogen tussen de bekende personages. Regelmatig komt er een extra nikszeggend persoon in beeld die een uitspraak van een van de personages nog even benadrukt: “I approve of this joke!”

Family Guy joehoe

Persoonlijke missies

ICS Family Guy iOS Android gameHumor houdt het begin van Family Guy: The Quest for Stuff op de been. Al in de introductie van het spel wordt duidelijk dat de serie andermaal in de voetsporen treedt van The Simpsons. De opzet is exact hetzelfde als in Tapped Out. Je geeft Peter een paar persoonlijke missies en je maakt plaats voor Chris. Je vervult wat missies voor en van Chris en hop: daar is ruimte voor het volgende personage – Bonnie. En diens huis, als de missies zijn vervuld. Aan de uitroeptekens boven een hoofd zie je wanneer iemand een missie voor je in de aanbieding heeft. De missies krijg je op een aparte pagina in een overzicht te zien en kan je slepen naar het gedachtewolkje van het personage. Grappig gedaan.

De missies zijn nogal eens verwijzingen naar afleveringen en leveren in ieder geval een grappige animatie op. Van Chris die een vriendje probeert te vinden in een vlinder, of Chris en Peter die samen bokje springen. Het geluid ontbreekt er wel regelmatig bij; je moet de stemmen er maar bijdenken. Wat helpt, is dat The Quest for Stuff in de onmiskenbare stijl van de serie is vormgegeven. Je waant je echt in de animatieserie.

Teert op herkenbaarheid

Het zijn de herkenbaarheid en de humor die de seriekijker en speler aan Family Guy: The Quest for Stuff moeten binden. De gameplay zelf is weinig bijzonder en lijkt als twee druppels water op The Simpsons Tapped Out, The Croods en andere bouwspellen die draaien om de personages. Inclusief de wachttijden voor volgende acties en missies, tenzij je het proces versnelt tegen in-app aankopen.

Family Guy: The Quest for Stuff komt wat los na de introductie, als je zelf meer ruimte hebt om gebouwen te plaatsen en Quahog zelf kan inrichten, in plaats van alleen opdrachten te volgen. Maar toch voelt het spel voor een bouwspel nogal ingelijnd, nogal lineair. Het is alsof je een vast stramien volgt en er niet uit mag ontsnappen. Een vreemd gegeven voor een serie die zichzelf zoveel vrijheid toedicht.

Downloaden: Family Guy: The Quest for Stuff (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 april 2014, 10:37
Categorie Games
Onderwerpen family guy, the simpsons tapped out

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.