The Simpsons Tapped Out: bouw Springfield op de iPhone

In de free-to-play game The Simpsons voor de iPhone, iPod touch en iPad dien je Springfield her op te bouwen nadat Homer de boel heeft laten exploderen. Je breidt niet alleen het dorp uit, maar geeft de personages ook opdrachten.

The Simpsons Tapped Out header iPhone iPod touchNa de Smurfen is het nu de beurt aan The Simpsons voor een gratis iPhone-game waarin je zelf een dorp opzet. In The Simpsons Tapped Out speelt Homer Simpson nèt iets te fanatiek een Smurfen-achtige game op zijn myPad waardoor de chemische fabriek waarin hij werkt, het complete dorp wegvaagt in een explosie. Homer weet wat hem te doen staat: Springfield heropbouwen. Die taak neem jij van hem over. Je zet echter niet alleen huizen, straten en winkels neer, maar geeft de bekende personages uit de animatieserie ook persoonlijke opdrachten.

Die opdrachten leveren geld op en vervangen op die manier het verbouwen van gewassen dat je tegenkomt in talloze Farmville-achtige games. Er komt een nieuw personage vrij bij elk gebouw dat je neerzet en alle personages hebben eigen opdrachten. Zo kan je buurman Ned Flanders een uur later powerwalken, Lisa Simpson een dag lang laten studeren op het huiswerk voor morgen en Homer een dagdeel lang laten luieren in een opblaasbadje. Elk personage heeft meerdere opdrachten die volledig bij het karakter van diegene past. The Simpsons iPhone krusty burgerHet Simpsons-element wordt verder versterkt door grappige dialogen en bekende stemgeluiden op het moment dat je een karakter aantikt. Door geld te verdienen kan je het dorp uitbreiden, krijg je nieuwe personen, kan je meer opdrachten uitdelen en kan je meer geld verdienen. Je kan Springfield zelf naar hartelust indelen. Ook nadat je huizen, straten en decoraties hebt aangelegd, kun je alles nog herindelen. Acht verschillende peilers geven aan hoe goed de samenleving van Springfield zich ‘conformeert’. Er moet bijvoorbeeld genoeg boomgeknuffeld worden, wat inhoudt dat je af en toe een plant neerzet.

The Simpsons Tapped Out maakt gebruik van het Origin-netwerk van de gamesuitgever EA. Je moet een account op de dienst hebben of aanmaken om het te kunnen spelen op meerdere apparaten (zoals de iPad). Nadat je ingelogd bent, kan je via Origin en Facebook vrienden opzoeken om verbinding mee te leggen. Je kan elke dag de Springfields van je vrienden bezoeken om een paar klussen te doen en geld te verdienen – en ook dat wordt op een grappige manier in het spel uitgelegd. Zo draait het spel er ook de hand niet voor om dat je bonussen krijgt als je dagen achter elkaar terugkomt in het spel. “Get addicted!” staat erbij.

https://www.youtube.com/watch?v=pbyAwu-h0pg

Het is de humor van het spel die Tapped Out onderscheidt van de talloze gratis spellen die er op dit gebied zijn. De dialogen tussen Homer en Lisa, de howdelidoodeli van Ned en het tussendoor oppakken van Sideshow Bob omdat hij weer eens is ontsnapt, zullen fans van de serie een grijns op het gezicht toveren.

Downloaden: The Simpsons Tapped Out (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 maart 2012, 13:30
Categorie Games
Onderwerpen freemium, game, simulatie, the simpsons tapped out

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.