iOS game-update: The Simpsons Tapped Out is terug, Shuffle Puck Cantina en Gabbits 2

Ticket to Ride voor de iPhone is vandaag gratis te downloaden in de App Store en een andere oude bekende doet zijn herintrede: The Simpsons Tapped Out is na serverproblemen van een half jaar weer te downloaden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU DO The Simpsons Tapped Out headerInteressante vragen in deze iOS game-update, en ze staan in tegenstelling tot de overgrote deel van de artikelen vandaag, los van de iPhone 5-lancering. Hoeveel opsmuk mag een gratis spelletje hebben waarin je niks anders doet dan airhockey? Is een Flash-spelletje waarin je ballonnen schiet, ineens weer interessant als de ballonnen zijn vervangen door opgehangen mannen? En: heeft The Simpsons Tapped Out zijn momentum behouden na een half jaar uit de App Store te zijn weggeweest?

The Simpsons Tapped Out terug in de App Store

GU DO The Simpsons Tapped Out screenshotWeet je nog, dat spelletje van de Simpsons dat 1 maart dit jaar verscheen, en 5 maart alweer uit de App Store werd gehaald? Uitgever EA vergiste zich schromelijk in de belangstelling voor het spel en de servers die de spelvoortgang moesten garanderen en opslaan bezweken vol-le-dig. Na maar liefst een half jaar (!) probeert EA het nog eens, en dus is The Simpsons Tapped Out terug op de iPhone, iPod touch en iPad. Het duurde even! In The Simpsons Tapped Out speelt Homer Simpson nèt iets te fanatiek een Smurfen-achtige game op zijn myPad waardoor de nucleaire fabriek waarin hij werkt, het complete dorp wegvaagt in een explosie. Homer weet wat hem te doen staat: Springfield heropbouwen. Die taak neem jij van hem over. Je zet echter niet alleen huizen, straten en winkels neer, maar geeft de bekende personages uit de animatieserie ook persoonlijke opdrachten. The Simpsons is een echt freemium-spelletje, dus je kan het gratis downloaden en ermee aan de slag, maar je zal soms lange tijden moeten wachten tot je vordert in het spel tenzij je er even wat geld tegenaan slingert. Met name het overbrengen van de sfeer en personages in het spel is goed gelukt en dat zie je terug in de ruim 700 beoordelingen met een gemiddelde van 3,5 ster die het spel wist te behalen toen het er nog was. Een half jaar later is de vraag: heeft Tapped Out zijn momentum behouden?
Downloaden: The Simpsons Tapped Out (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=JLaVhPR0qok

Ballonnen, of nee, hangmannen schieten: Gibbets 2

GU DO Gibbets 2 iPhone iPod touchHee, was er ooit een Gibbets 1 voor de iPhone of iPod touch? Nee hè? Het is de opvolger van een Flash-spelletje dat lijkt op al die andere Flash-spelletjes waarin je een streep trekt op het beeld zodat je een pijl richting geeft. En die pijl, die raakt dan natuurlijk zoveel mogelijk ballonnen onderweg. Of nee, ditmaal zijn het opgehangen kerels die er allemaal hetzelfde uitzien. Nou ja, big deal. Het spelidee blijft hetzelfde. In vijftig levels hangen de mannetjes steeds lastiger en moet jij met een beperkt arsenaal pijlen hun leven redden. Ideaal als je elke keer verliest met galgje, deze bezigheidstherapie. Verder is het concept eigenlijk niet zo heel anders dan een Angry Birds natuurlijk. Je werpt weliswaar geen stellingen omver óf je schiet geen ballonnetjes kapot, maar je trekt en richt, trekt en richt, trekt en richt… Gibbets 2 wint ondanks het al dan niet gedurfde andere thema de originaliteitsprijs niet.
Downloaden: Gibbets 2 (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Shufflepuck Cantina

GU DO Shufflepuck Cantina iPhone iPod touchMomentum kwijt of niet, The Simpsons Tapped Out doet wel iets goed. Het is een freemium-spel dat je niet meteen overdondert met opties en ingewikkeldheden. De bedoeling is duidelijk, het spelidee is overzichtelijk. Er zijn niet erg veel spellen in het kader die dat zo goed doen, en ook Shufflepuck Cantina pakt je meteen wel heel erg in met mogelijkheden. Zo geef je al het eerste in-game geld uit voordat je erachter komt wat je in het spel doet: airhockey! En oei, wat zijn er een menu’s en gesprekken die je moet doorlopen voordat je aan de slag mag. Het is wél de moeite waard, want Shufflepuck heeft het spelletje met een stick en een puck op een tafel fantastisch aangekleed. In een volledig 3D vormgegeven restaurantje loop je rond, daag je tegenstanders uit voor een potje in duel-, survival- of gok-modus, en koop je hun biografieën met het geld dat je wint in potjes. Biografieën? Ja, maar met een doel: als je ze allemaal hebt, vergaar je krachten van je tegenspeler en wordt je zelf beter. Je wordt ondertussen zoet gehouden door missies die je voorgeschoteld krijgt en misschien ook wel de sfeer. Zeker Star Wars-fans moeten Shufflepuck Cantina even aandoen voor alleen al de muziek die in het restaurant hangt…
Downloaden: Shufflepuck Cantina (gratis, universele app)

De koopjeshoek

Hee, een van de beste bordspellen op de iPhone is vandaag gratis te downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 september 2012, 13:35
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, the simpsons tapped out

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.