Elke Dag Italiaans, Frans en Spaans op de iPhone met Intertaal

Intertaal heeft een serie taalapps uitgebracht om Italiaans, Spaans en Frans te leren. Aan de hand van 25 lessen per module leer je de basiskennis van elke taal.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

elke-dag-fransIntertaal is een bekende naam op het gebied van taalcursussen. Heel wat cursussen maken gebruik van de studieboeken die Intertaal uitbrengt. Op de iPhone is deze uitgeverij nu ook vertegenwoordigd, met een serie apps waarmee je in 10 minuten per dag een vreemde taal leert. Zo kun je Italiaans, Frans of Spaans leren. Er zijn nu 17 apps verkrijgbaar, die €1,59 of €2,39 per stuk kosten: voor Italiaans zijn op het moment drie apps, voor Frans tien apps en voor Spaans vier apps. Uiteindelijk zullen er van elke taal 12 modules verkrijgbaar zijn waarmee je een basiswoordenschat in een bepaalde taal leert.

Elke module bestaat uit zo’n 25 lessen met uitspraakoefeningen, meerkeuzevragen, invulopdrachten en vertaaloefeningen. Aan het einde van elke module voer je een toets uit om te kijken of je genoeg hebt geleerd om door te gaan naar de volgende module. Er komen onderwerpen aan de orde, die van pas komen tijdens de vakantie, zoals begroeten, afscheid nemen, vragen hoe het gaat, een hotelkamer reserveren en bestellen in een lokale bar. Ondertussen steek je ook nog wat op van lokale feestdagen en is er bij sommige onderdelen een koppeling met Google Maps.

In de eerste module leer je ook het alfabet en tellen van 1 tot 100. Het mooie van het systeem is dat je niet meteen vastzit aan een duur cursusboek: als je toch niet genoeg motivatie blijkt te hebben, ben je maar 2,39 euro kwijt.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 december 2011, 21:22
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen frans, italië, spaans

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.