Electronic Arts: ‘iPad is ons snelstgroeiende platform’

De CEO van Electronic Arts noemt de iPad het snelstgroeiende gamesplatform voor zijn bedrijf. Voorheen vormden consolegames 80 procent van de industrie, nu is dat nog maar 40 procent.

ipad liggend gameEerst was de iPod touch de lieveling van de gamesindustrie. Nu blijken de gamers de iPad te hebben ontdekt, zo blijkt uit cijfers van een van de grootste spelers. De CEO van Electronic Arts, John Riccitiello, vertelde in een interview dat consoles niet langer het dominante platform zijn in de gameswereld. Vergeet de Playstation, de Xbox en de Wii, alles draait om de iPad. Riccitiello zegt dat het succes van games grotendeels afhankelijk is van mobiliteit. “Consoles vormden in het jaar 2000 nog 80 procent van de industrie. Vandaag de dag is het 40 procent, dus waar gaat het eigenlijk over?”

De CEO vervolgt: “We hebben een nieuw hardwareplatform en we brengen elke 90 dagen nieuwe software uit. Ons snelstgroeiende platform is momenteel de iPad en dat bestond 18 maanden geleden nog niet”. De iPad is er dan ook erg geschikt voor, met z’n A5-processor en nieuwe game-engines die bijvoorbeeld Infinity Blade zo’n realistisch uiterlijk geven. Tegelijk heeft de iPad ook iets te danken aan de gamesindustrie: zij hebben ervoor gezorgd dat er zo’n enorme rijkdom aan games verkrijgbaar is. Eén van de sterke punten van de App Store is het brede aanbod. De prijzen zijn bovendien veel betaalbaarder dan in de consolemarkt. Als Apple doorgaat met het verbeteren van de technische specs hebben we straks gametitels die even goed zijn als je op de PS3 en Xbox gewend bent. Grote namen zoals Electronic Arts, maar ook kleine en nieuwe spelers zoals Rovio (de makers van Angry Birds) zorgen voor iPad-geoptimaliseerde versies van hun games, zodat het platform alleen nog maar verder kan groeien.

Via: The Loop

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2011, 13:30
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.