Mijn Velo: met je iPhone een fiets huren in Antwerpen

Mijn Velo is een app waarmee je de huurfietsen (velookes) in Antwerpen kunt gebruiken. De app toont de locatie van de 85 stations, maar ook hoeveel fietsen er nog staan en hoeveel ruimte er is om je fiets terug te brengen.

mijn velo iphoneMijn Velo is een Antwerpse dienst waarmee je fietsen kunt huren. Om de snelste weg te vinden naar het dichtstbijzijnde Velo-station is er nu een bijbehorende app, die op de iPhone en iPad werkt. Op basis van je huidige locatie zie je meteen waar een Velo-station in de buurt is, maar je kunt ook zoeken op adres of alleen straatnaam. Bij elk station zie je hoeveel beschikbare Velo’s er zijn en hoeveel vrije plaatsen in het betreffende station. Je kunt ook meteen een route laten bepalen naar een Velo-station. Heb je geen iPhone of iPad, dan kun je ook op mijnvelo.be terecht.

De app haalde gisteren de regionale televisie, maar behalve voor lokale inwoners van Antwerpen kunnen de ‘velookes’ ook handig zijn voor Nederlandse toeristen. Je gaat een dagje naar Antwerpen en wilt de stad ook wel eens op een andere manier verkennen. Met Mijn Velo verplaats je je snel en goedkoop van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Er zijn 85 stations waar je je Velo kan ophalen en weer achterlaten. De jonge mobile development agency WebComrades steunt het project en maakt graag gebruik van de huurfietsen. Vandaar dat ze graag een mobiele app maakten. Eind juli komt er ook een Android-app.

Downloaden: Mijn Velo (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juli 2011, 13:50
Categorieën Belgische apps, Lifestyle
Onderwerpen antwerpen, fietsen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.