Electronic Arts gaat Ultima Forever uitbrengen op iPad

Electronic Arts en BioWare gaan een iPad-versie van Ultima uitbrengen. Ultima Forever: Quest for the Avatar zal ook op de desktop speelbaar zijn. De verhaallijn wordt vergelijkbaar met Ultima IV.

ultima foreverElectronic Arts heeft op de Comic Con in San Diego bekendgemaakt dat de klassieke role playing game Ultima beschikbaar komt op de iPad. De game gaat Ultima Forever: Quest for the Avatar (UFQA) heten en zal ook op desktopcomputers speelbaar zijn. Het handige daarbij is dat je op meerdere platformen tegelijk kunt spelen: thuis speel je op de desktop en als je vervolgens met bus of trein onderweg bent speel je gewoon verder op de iPad. Electronic Arts werkt samen met BioWare om de game op de markt te brengen. Ben je fan, dan kun je nu alvast inschrijven voor de gesloten betatest op UltimaForever.com.

Je moet als tester wel een Origin-account hebben, een betaaldienst van EA Games en BioWare. Heb je die nog niet, dan kun je via de website een Origin-account aanmaken. De nieuwe game krijgt een verhaallijn die vergelijkbaar is met Ultima IV, maar met het uiterlijk en een speelstijl die meer op Diablo 3 lijkt. Het is de bedoeling om een freemium-game uit te brengen, waarbij je overigens niet verplicht bent om allerlei in-app aankopen te doen om het leuk te hebben. Er zullen geen noodzakelijke items die nodig zijn om verder te komen in het spel, te koop worden aangeboden. Wat je koopt zijn alleen leuke extra’s. “With Ultima Forever: Quest for the Avatar, we’re excited to give gamers the opportunity to play a high quality game with their friends anytime, anywhere, on both iPad and PC”, zegt medeoprichter Dr. Ray Muzyka van BioWare. Ook vindt Muzyka dat er een fundamentele verschuiving bezig is in de manier waarop gamers spelen en betalen voor games. EA neemt op dat moment het voortouw, meent hij.

Heb je nog nooit van Ultima gehoord en wil je in één keer worden bijgepraat? Op Wikipedia is een uitgebreid verhaal te vinden over deze serie games.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juli 2012, 22:36
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, game, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.