EHBO-app meer dan 320.000 keer gedownload

De EHBO-app van het Rode Kruis is al meer dan 320.000 keer gedownload. Ruim 1.500 mensen hebben de Eerste Hulp-app daadwerkelijk gebruikt tijdens een ongeval, zo blijkt uit cijfers. Je kunt in de app o.a. opzoeken wat je moet doen bij een hartstilstand of hersenschudding.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

ehbo-rode-kruisDe EHBO-app van het Rode Kruis is al meer dan 320.000 keer gedownload. Ruim 1.500 mensen hebben de Eerste Hulp app daadwerkelijk gebruikt tijdens een ongeval. Zo werd in enkele gevallen opgezocht hoe je iemand moet reanimeren en wat te doen bij een hartstilstand. Ook wordt de app ingezet om snel het dichtstbijzijnde ziekenhuis op te zoeken. De EHBO-app komt ook goed van pas bij kleinere ongevallen zoals brand- en snijwonden en flauwvallen.


Uit een enquête van het Rode Kruis onder meer dan 6.400 mensen is duidelijk geworden waar de app zoal voor gebruikt wordt. Dit is onder meer om op te zoeken wat te doen bij diarree, hersenschuddingen, hartstilstand en epilepsie. Vooral de eerste minuten zijn van cruciaal belang bij noodgevallen en dan kan een app daadwerkelijk levens redden en letsel beperken. Via de EHBO-app kan met behulp van je GPS-locatie een ziekenhuis in de buurt worden opgespoord.

Het Rode Kruis is blij met de grote belangstelling voor haar gratis app die naast de iPhone ook voor Android-telefoons is uitgebracht. Omdat het merendeel van de Nederlandse bevolking niet weet hoe zij eerste hulp moeten toepassen maakt deze applicatie echt een verschil. De Landelijke Huisartsen Vereninging noemt de EHBO-app een goede aanvulling om te weten wat te doen bij een ongeval. Wel wordt aangeraden in geval van twijfel een arts te raadplegen.

Downloaden: EHBO (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 14:40
Categorie Geneeskunde
Onderwerpen eerste hulp, ehbo, ziekte
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.