Lazer Tag Blaster: lasergame-wapen voor de iPhone van de makers van het NERF-pistool

De Lazer Tag Blaster is een speelgoedpistool gemaakt door Hasbro, eerder ook verantwoordleijk voor de NERF-speelgoedpistolen. Met behulp van een app kun je de pistolen gebruiken om te lasergamen tegen andere iPhone-gebruikers.

Lazer Tag BlasterOp 2 februari schreven we nog over de Xappr, een plastic iPhone-pistool waarmee je met je vrienden overal kunt lasergamen. Een idee waar ook Hasbro wel heil in ziet: zij gaan namelijk de Lazer Tag Blaster uitbrengen, een iPhone-pistool waarmee je het tegen je vrienden kunt opnemen. Veelbelovend, gezien Hasbro al veel tijd heeft gestoken in de NERF-speelgoedpistolen. Door een bijbehorende iPhone-app te downloaden en deze met de iPhone van een vriend te koppelen, kun je met de pistolen op elkaar schieten.

Lazer Tag appDe Lazer Tag-app laat spelers een spel opzetten of meedoen met die van een ander. Het pistool weet met behulp van augmented reality waar jouw tegenstanders zich precies bevinden, waardoor je op ze kunt schieten om punten te verdienen. De app laat zien hoeveel energie en bewapening je op het moment nog hebt. Heb je geen vrienden met een pistool, dan laat een éénspelermodus je het opnemen tegen computertegenstanders.

Lasergamen met een iPhone is misschien geen nieuwe idee, maar het nieuwe pistool zou wel het meest toegankelijke alternatief voor Nederlanders kunnen zijn. De pistolen worden uitgebracht door Hasbro, een groot speelgoedbedrijf dat ook producten naar Nederlandse winkels verscheept. Je zult alleen nog wel even moeten wachten tot je de pistolen kunt kopen: De Lazer Tag Blaster wordt zal op 1 augustus 2012 in de Verenigde Staten verschijnen. Een enkel pistool zal 40 dollar kosten, terwijl een set 70 dollar kost. Bij het importeren van dit ‘wapen’ kun je bij de douane overigens wel tegen problemen aanlopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 12:59
Categorie Games
Onderwerp hasbro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.