Jumbo brengt Electro en Kroko Loko Junior uit op iPad

Electro for iPad en Kroko Loko Junior zijn twee nieuwe kinderspellen voor de iPad van speluitgever Jumbo. Ze zijn beide leerzaam en leuk; in de ene stel je dieren samen en in de ander leg je verbanden tussen twee plaatjes.

Kroko Loko Junior iPadDe spellenfabrikant Jumbo neemt de iPad niet licht op. Eerder al gaf de uitgever onder de noemer iPawn iPad-versies uit van verschillende klassiekers als Ganzenbord en Slangen & Ladders. Ne heeft de uitgever twee andere spellen overgezet naar Apple’s tablet. Kroko Loko Junior en Electro richten zich beide op de jongere speler. In Kroko Loko kunnen combinaties van dieren worden gemaakt, in de laatste zoekt de kleine twee afbeeldingen die bij elkaar horen.


Electro is de naam van de robot die het gelijknamige spel uitlegt en je laat beginnen door erop te drukken. Je krijgt gratis de kaartenset ‘Aan het strand’ bij de applicatie die drie spelletjes met zich meedraagt. Bij elk heb je een gelijk aantal plaatjes aan de linker- en rechterkant van het scherm die je aan elkaar moet verbinden. Electro for iPad screenshotBij Klein en groot druk je links bijvoorbeeld op een jongetje dat dobbert in de zee, en rechts op dezelfde jongen in de zee, maar dan als puber. Aanzicht leert de kleine herkennen hoe een fiets er van de zijkant en voorkant uitziet en Ingepakt pakt de vormen aan de linkerkant, aan de rechterkant van het scherm in. In de applicatie kan tot nu toe één andere kaartset worden gekocht: Animalfun. Die herbergt dezelfde typen spellen en kost 79 eurocent.

Kroko Loko Junior is eigenlijk meer bezigheidstherapie dan een spel. Na de download heb je meteen toegang tot een set boerderijdieren die in drieën wordt opgeknipt. Het hoofd, het lijf en de kont kunnen constant verwisseld worden zodat de gekste dieren in beeld komen. Als je een echt bestaand dier maakt, verschijnt die in beeld in de natuur en hoor je het geluid dat ie maakt. Voor 79 eurocent per stuk kan je op dezelfde manier personen met beroepen en dierentuindieren kopen.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2012, 15:12
Categorieën Games, Kinderen, Onderwijs
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.