Dragontape voor iPad: video-mixtapes maken en delen

Dragontape is een app waarbij je video-mixtapes kunt maken en met anderen uitwisselen. De dienst is gratis en werkt met YouTube-video's en SoundCloud-fragmenten, die je samenvoegt tot een interessante mix.

dragontape ipadBij een mixtape denk je aan een cassettebandje, waar iemand zijn favoriete nummers en remixes op heeft gezet. Je gaf zo’n cassettebandje aan vrienden of aan iemand waar je verliefd op was. Met Dragontape kun je ook zo’n mixtape maken, maar dan met video’s die afkomstig zijn van YouTube en SoundCloud-fragmenten. Zo maak je een soort audio/video-afspeellijst van muziek, concerten en promotievideo’s van je favoriete artiesten die je vervolgens op de iPad kunt afspelen.

Deze keer maak je de mixtape niet voor die ene speciale persoon, maar voor alle andere Dragontape-gebruikers. Er zijn lijstjes met populaire mixtapes en je kunt ook zelf favorieten aanmaken. In de app kun je video’s bewerken, zoals je van iMovie gewend bent, dus de bewerkingen zijn beperkt tot de basishandelingen zoals bijknippen. Eenmaal gemaakte mixtapes kun je opslaan en daarna nog eens afspelen. Wil je mixtapes maken, bewerken en opslaan, dan heb je een Dragontape-account nodig. Nog niet alles werkt even goed; zo kun je op de iPad te maken krijgen met video’s die niet mobiel af te spelen zijn en is pinch-to-zoom vervangen door normaal tappen.

Downloaden: Dragontape (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 10:54
Categorie Fotografie en video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.