Populaire plaatjessite Imgur brengt iPhone-app uit

Imgur heeft de officiële iPhone-app uitgebracht waarmee je grappige foto's kan zien, erop kan stemmen en reageren. Helaas is hij wat stroef.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Imgur header fotoImgur, een online vergaarbak van grappige afbeeldingen en foto’s, heeft een eigen iPhone-app uitgebracht. Het gaat om een applicatie waarmee je de inhoud van de site op een mobiele manier kan bekijken én zelf foto’s kan uploaden met een account. Gebruikers leveren hun plaatjes aan, andere gebruikers kunnen die omhoog stemmen en zo zie jij ze misschien verschijnen in de sectie met populairste foto’s.

Meteen met de deur in huis: de prestatie die Imgur levert op de iPhone, houdt niet over. De applicatie zet meteen een reclamebalk onderin beeld en de Gallery van populaire foto’s die je meteen ziet, werkt niet erg soepel. Als je op een foto drukt, toont de pagina eerst weer het begin van het overzicht voordat de foto wordt geopend. Als je een langere fotoreeks hebt geopend, mag je na vijf foto’s de daarop volgende foto’s zelf nog open drukken. Ook als je meer dan tien reacties wilt lezen, heb je een extra druk nodig. Het kan allemaal wat handiger en soepeler.

Imgur heeft een schuifmenu aan de linkerkant, maar daarmee benader je alleen de Gallery, een feedbackmailtje of accountinstellingen als je bent ingelogd. Raar, want er is nog allerlei ruimte over in het schuifmenu en nu zitten drie verschillende functies in het tandwiel bij Gallery verstopt. Zo kies je op Main gallery (standaard), random mode waarin je willekeurige foto’s te zien krijgt en past images als je een achterstand hebt weg te werken, maar toch wilt bijblijven.

Imgur plaatjes overzicht Imgur uitgelichte post

Binnen de Gallery vind je de overige sorteermogelijkheden. In de standaard-gallery druk je op de groene woorden om ze te vervangen zodat je een ander overzicht krijgt. Zo kan je kiezen uit ‘most viral’, ‘user submitted’ en ‘highest scoring’ afbeeldingen, en schakel je tussen nieuwste en populaire foto’s per categorie.

Imgur op de iPhone werkt eigenlijk net niet lekker. Je kan niet scrollen door verschillende afbeeldingen heen en afbeeldingen laden bovendien niet snel genoeg. Als je even lekker wilt lachen om internethumor, ben je beter uit bij Reddit, Upcoming, Skoften of natuurlijk 9GAG.

Downloaden: Imgur (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2015, 10:28
Categorie Amusement
Onderwerpen humor, reddit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.