Google Now voor iOS ingediend bij Apple (update)

Google Now voor iPhone en iPad is ingediend bij Apple. Dit vertelt Google-topman Eric Schmidt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Google Now voor iOSGoogle-topman Eric Schmidt zegt dat het aan Apple is om Google Now voor iOS goed te keuren. Dit wijst er op dat Google de nieuwe applicatie inmiddels inderdaad bij Apple heeft ingediend. Het bestaan van Google Now voor iOS lekte uit toen Google per ongeluk een introductievideo online zette. Google Now zal als update voor de iOS-app Google Search worden uitgebracht.

Schmidt zei het volgende:

Je moet [Google Now voor iOS] discussiëren met Apple. Apple heeft een beleid rond het goedkeuren en afkeuren van apps die zijn ingediend in de App Store. Sommige apps komen binnen en sommige apps niet.

Google Now is in eerste instantie Google’s alternatief op Siri, maar de dienst heeft ook een aantal eigen interessante trekjes. Now leert op basis van je bezigheden wat je precies nodig hebt en geeft je op basis daarvan automatisch informatie. Arriveer je bijvoorbeeld op een treinstation, dan krijg je een overzicht van alle vertrekkende treinen.

Na het lekken van de eerste Google Now-video zat het er al dik in dat de update voor Google Search er aan zat te komen, maar het was nog de vraag hoe lang deze op zich laat wachten. Dat blijft nu nog wel deels de vraag: Schmidt’s uitspraak doet vermoeden dat de app langer dan gewild in het goedkeuringsproces van Apple vastzit.

Update: Apple heeft na verschijning van dit artikel laten weten dat de Google Now-app nog niet ter review is ingediend. Eén van de twee bedrijven spreekt dus niet helemaal de waarheid. Maar wie?

Downloaden: Google Search (gratis, universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2013, 20:20
Categorie Diensten
Onderwerp google

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.