Tower defense-game Anomaly: Warzone Earth HD op iPad verschenen

Omgekeerde tower defense-game Anomaly: Warzone Earth is voor de iPad verschenen. In dit spel ben je niet de verdediger, maar de aanvaller.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Anomaly: Warzone EarthOp de pc en Mac verscheen Anomaly: Warzone Earth al in april, maar we moesten wat langer wachten op de iPad- en iPhone-versie. Het spel is nu eindelijk in de App Store te vinden. De ontwikkelaar heeft er voor gekozen om niet een universele app uit te brengen, maar twee aparte apps voor de iPhone en iPad. In deze tower defense-game worden de rollen omgedraaid: je moet niet een terrein verdedigen tegen aanvallers, maar juist zelf het gebied binnendringen. Dit doe je door constant troepen te bouwen en naar binnen te sturen.

Je bent net als in andere tower-defense games daardoor nog steeds bezig met het bouwen van eenheden, maar moet vanaf de andere kant naar de situatie kijken. Alles dat je bouwt zorgt ervoor dat je een situatie anders benadert: zo heeft een tank meer bepantsering, terwijl een soldaat te voet sneller is. Omdat je de aanvaller bent heb je ook zelf invloed op de route die je leger neemt.

Dat dit principe goed werkt blijkt wel uit de recensies van de pc-versie: op de recensieverzamelsite Metacritic staat het spel op een gemiddelde score van 80. Ook visueel zit het dik in orde: gebieden zijn volledig driedimensionaal, schaduweffecten zijn ontzettend gedetailleerd en het scherm wordt alsnog gevuld met veel actie.

Downloaden: Anomaly: Warzone Earth HD (€2,99

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 november 2011, 11:48
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.