Comandi toont bedrijfsinformatie op iPad-dashboard

Comandi is een dashboard voor ondernemers, waarmee je op de iPad kunt zien hoe verkoop, inkoop en omzet lopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

comandi_ipadComandi is een nieuw hulpmiddel dat ervoor zorgt dat je je bedrijfscijfers beter in de gaten kunt houden. De iPad-app is gemaakt door Dewi Vermeulen (25), Jan Pietras (26) en Bart Beukers (26), die managementinformatie toegankelijker wilden maken. Vermeulen studeerde verandermanagement en kwam daarna door gesprekken met klanten op het idee om een dergelijke iPad-app te maken.


Ondernemers gebruiken software zoals Exact en Twinfield, maar ze zijn veel tijd kwijt om daaruit via Excel bruikbare rapportages te halen, zeker als ze data uit meerdere bronnen willen halen. Comandi combineert die informatie en toont het resultaat.

De interface van Comandi bestaat uit een serie metertjes, die de financiële gezondheid van je bedrijf laten zien. De app is bedoeld voor ondernemers en accountants die behoefte hebben aan meer stuurinformatie. De informatie uit de boekhouding wordt gekoppeld met andere systemen, zoals voor urenregistratie, sales en crm. Het jonge bedrijf heeft al een aantal klanten, zoals de horecagroep van Eindhoven Airport. Op basis van kassa-aanslagen is te zien welke producten goed verkocht worden, zodat daar bij de inkoop rekening mee gehouden kan worden. Een andere klant is een uitzendbureau, dat aan de hand van uren-declaraties kijkt welke projecten het meest rendabel zijn.

comandi_grafieken

Het bedrijfje achter Comandi is gefinancierd met eigen geld en heeft een samenwerking gesloten met de SRA, de vereniging van registeraccountants. Het plan is om Comendi dit jaar vooral te verkopen aan accountants die meer advies willen bieden aan hun klanten en niet alleen maar bezig willen zijn met de jaarrekening. Voor ondernemers zit de besparing vooral in kosten: je hoeft niet meer handmatig rapportages te maken, want de tool verzamelt data uit meerdere systemen, presenteert ze en interpreteert ze volgens de makers van Comandi ook. Je krijgt nieuwe inzichten in je bedrijfsprocessen.

Een andere app met een iets andere insteek is Salesboard, dat meer gericht is op verkooppersoneel.

Dit artikel maakt deel uit van de serie iCulture Biz. In iCulture Biz lees je regelmatig over apps en diensten die voor ondernemers interessant zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 februari 2014, 12:50
Categorie Zakelijk
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.