Cheddar: gratis to-do app met markdown en razendsnelle sync

Cheddar is een nieuwe, simpele to-do app voor de iPhone met de mogelijkheid om tekst te bewerken en te synchroniseren tussen de iPhone, iPad en het web. Het is bovendien gratis.

Cheddar iPhone iPod touch iPad takenlijst met syncWat doe je als er meer to-do apps voor de iPhone uitgebracht zijn dan dat er überhaupt taken om te voltooien zijn? Dan maak je er een met een synchronisatiesnelheid die alle concurrentie wegblaast. Cheddar is gratis te gebruiken op de iPhone, iPad en via het web en synchroniseert sneller dan zijn schaduw. Je maakt een takenlijst of voegt een taak toe, en je ziet hem ogenblikkelijk verschijnen op je andere apparaten.

Met de functie schreeuwt de vandaag uitgekomen applicatie meteen om een mogelijkheid te hebben om lijsten met andere gebruikers te kunnen delen, maar die functie zal je (nog) niet treffen in Cheddar. Er is nog wel een ander uniek verkooppunt – in zoverre je daarvan kan spreken bij een gratis app – en dat is de mogelijkheid om je tekst op te maken.

Cheddar takenlijst iPhone screenshotDat kan aan de hand via markdown, de beschrijving die wordt gebruikt voor het implementeren van leestekens om tekst te accentueren. Zo kan je woorden cursief neerzetten door er twee underscores omheen te plaatsen, of maak je een taak of gedeelte erin vetgedrukt door twee asterisken ervoor en erna te zetten. Er zijn ook mogelijkheden om een link actief te maken en een e-mailadres te activeren, wat vooral handig is als je het invoert op het web en opent op de iPhone. Je moet de code even kennen, maar gelukkig is daarvoor een handige markdown-instructiepagina van Cheddar.

Een van de meest vernuftige gebruiken van de markdown is een hekje plaatsen voor een woord, waardoor je er net als in Twitter een hashtag van maakt. Die wordt vervolgens blauw weergegeven en je kan er dan op drukken om alle taken met dezelfde hashtag weer te geven. Een tik op een taak is als altijd genoeg om hem af te vinken. Onder de edit-knop verschijnt de mogelijkheid een takenlijst te hernoemen en alle taken erin te archiveren, waarin je de keuze hebt tussen alle taken in een lijst of alle voltooide taken. Met een veeg op de taak, kan je die ook archiveren.

Cheddar is een minimale en slimme applicatie, die er echt op gericht is zo snel mogelijk taken in te vullen en af te vinken. Er is geen mogelijkheid om ze een datum, plaats, contactpersonen of deadline mee te geven, maar gelukkig zijn er daarvoor nog tientallen andere takenlijst-apps op de iPhone voorhanden. Dat is meteen de achilleshiel van Cheddar. Is iedereen die een to-do nodig heeft, niet allang voorzien?

Downloaden: Cheddar (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 15:11
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, takenlijst, todo, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.