Takenlijst Cheddar synchroniseert razendsnel tussen iPad, web en iPhone

Cheddar is een handige takenlijst-app voor de iPad, iPhone en iPod touch waarmee je ook je to-do lijst bij kan houden op het web. De toepassing synchroniseert zijn gegevens razendsnel en maakt gebruik van tekstverwerking.

Cheddar takenlijst voor iPadOp het moment dat je op het iPad-toetsenbord op Enter drukt, is je kersverse taak niet alleen zichtbaar in Cheddar op de iPad. Nee, op hetzelfde ogenblik en niet een seconde later, zie je de taak ook verschijnen in dezelfde applicatie voor de iPhone en iPod touch, of op de bijbehorende website. Omdat je een apart account maakt voor Cheddar, kan je de takenlijst met zoveel mensen als je wilt delen en kan je zo allen aan dezelfde takenlijst werken.

Cheddar zoeken op hashtagDat hoeft niet natuurlijk, maar het kan wel. Het maakt niet uit of je gelijktijdig bezig bent op de iPad, iPhone of de website: de gegevens worden razendsnel uitgewisseld en gesynchroniseerd in Cheddar. Snelheid is sowieso het toverwoord in de applicatie, waarin je de bovenste balk maar hoeft in te vullen om een nieuwe lijst aan te maken, of een nieuwe taak daarin. Maar het is niet de enige specialiteit.

Je kan de tekst in de applicatie namelijk bewerken. Dat kan aan de hand via markdown, de beschrijving die wordt gebruikt voor het implementeren van leestekens om tekst te accentueren. Zo kan je woorden cursief neerzetten door er twee underscores omheen te plaatsen, of maak je een taak of gedeelte erin vetgedrukt door twee asterisken ervoor en erna te zetten. Er zijn ook mogelijkheden om een link actief te maken en een e-mailadres te activeren, wat vooral handig is als je het invoert op het web en opent op de iPhone. Je moet de code even kennen, maar gelukkig is daarvoor een handige markdown-instructiepagina van Cheddar.

Een van de meest vernuftige gebruiken van de markdown is een hekje plaatsen voor een woord, waardoor je er net als in Twitter een hashtag van maakt. Die wordt vervolgens blauw weergegeven en je kan er dan op drukken om alle taken met dezelfde hashtag weer te geven. Een tik op een taak is als altijd genoeg om hem af te vinken. Met een veeg op de taak, kan je de taak ook archiveren.

Downloaden: Cheddar (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2012, 14:53
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.