Chatten in drie varianten: FirstContact, SchoolTalk en Bloezz

McWood heeft drie nieuwe iPhone-applicaties uitgebracht, met vrijwel dezelfde insteek: chatten en overleggen op korte afstand via Bluetooth. FirstContact is bedoeld om contacten te leggen, SchoolTalk is om te kletsen in klaslokalen en Bloezz is voor zakelijk gebruik.

schooltalkDe Nederlandse ontwikkelaar McWood gaat drie nieuwe iPhone-applicaties uitbrengen, waarvan er twee al in de App Store verkrijgbaar zijn: FirstContact en SchoolTalk. Daarnaast komt er de applicatie Bloezz, bedoeld voor zakelijke gebruikers. Allemaal zijn ze bedoeld om in openbare ruimtes te kletsen met mensen. Bij FirstContact is het de bedoeling dat je in contact komt met onbekende mensen. Je zit bijvoorbeeld in een hotelbar en hebt niemand om mee te praten. Je start FirstContact op en ziet of er mensen in de buurt zijn, die met je willen praten en die zin hebben om nieuwe mensen te ontmoeten.

Met een kennismakingszin geef je aan waar je naar op zoek bent, bijvoorbeeld iemand die met je naar de bioscoop wil. De oplossing werkt alleen als meerdere mensen de applicatie FirstContact ook geïnstalleerd en opgestart hebben, dus het kan wellicht sneller zijn om in de hotelbar gewoon naar iemand toe te stappen en even een praatje aan te knopen. Wil je toch liever anoniem het eerste contact leggen, dan kun je in FirstContact chatten, langere notities en tekeningen sturen. De verbinding wordt gelegd via Bluetooth, dus je moet bij voorkeur in dezelfde ruimte zitten.

SchoolTalk is een variant op FirstContact. Deze applicatie werkt in feite hetzelfde, maar heeft een iets ander uiterlijk en is bedoeld voor een andere doelgroep: scholieren. In een klaslokaal kun je via SchoolTalk met elkaar kletsen of antwoorden op proefwerken doorgeven. Er zit een HotKey op voor het geval er een leraar langskomt. In dat geval schakelt de applicatie door naar de rekenmachine en worden alle verbindingen verbroken. Ook alle andere gebruikers krijgen de rekenmachine in beeld.

schooltalk

Nog niet in de App Store, maar volgens hetzelfde principe werkt Bloezz. Dit is bedoeld voor zakenmensen, die in een vergaderruimte of op een conferentie met elkaar willen kletsen. Je kunt bijvoorbeeld snel overleggen over een klant, of een collega raadplegen die buiten staat te roken. Je kunt Bloezz ook gebruiken om contacten te leggen met onbekenden tijdens conferenties, bijvoorbeeld om te kijken of er Nederlanders in de zaal zijn.

Alledrie applicaties zijn voorlopig gratis en worden later betaald. Ik heb de twee applicaties die nu beschikbaar zijn eens geïnstalleerd en vind het idee van de applicaties goed. Bij FirstContact zal het vrij lastig zijn om voldoende gebruikers binnen een straal van zo’n 10 meter te vinden, die ook FirstContact geïnstalleerd hebben en toevallig dezelfde plannen hebben, maar in klaslokalen zou SchoolTalk wel kunnen gaan werken. Toch is er al zoveel keuze uit chat- en ping-applicaties dat het nog een hele klus zal zijn om je iPhone-bezittende klasgenoten over te halen SchoolTalk te gaan gebruiken. Grafisch kan het ook nog wel iets mooier.

Downloaden: FirstContact (ter introductie gratis), SchoolTalk (ter introductie gratis) en Bloezz (nog niet beschikbaar)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 februari 2010, 12:15
Categorieën Nederlandse apps, Sociaal netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.