Castrol Football voorspelt WK op basis van statistieken

Castrol, sponsor van het WK voetbal in Zuid-Afrika, heeft een applicatie uitgebracht met statistieken en voorspellingen rond het toernooi. Met de app kun je bijvoorbeeld zien hoe groot de kans is dat een land de finale haalt of waar een speler een penalty schiet.
Peter Zantingh - · Laatst bijgewerkt:

Castrol FootballTijdens het WK voetbal vliegen de voorspellingen je om de oren. Wie wordt de wereldkampioen, wie wordt topscorer, hoe ver komt Oranje? Hoewel statistieken niet alles zeggen, kun je er wel enigszins mee voorspellen hoe het toernooi zal verlopen, volgens Castrol. De sponsor van dit WK in Zuid-Afrika vormde castrolfootball.com om tot een iPhone-app met allerhande voetbalstatistieken. Als we daarop af moeten gaan, wordt Brazilie wereldkampioen.

De applicatie richt zich zowel op de prestaties van landen als van de individuele spelers. De Success Predictor voorspelt hoe ver een land komt in het toernooi en met de Match Predictor kun je twee willekeurige WK-landen tegenover elkaar zetten en zien wie de meeste kans op de overwinning maakt. Zien wat de verwachte eindstand per poule is kan met de Group Predictor en welke landen daarna in de knock-outfase getroffen worden, bepaalt de Opponent Predictor.

Nederland zal volgens Castrol groepswinnaar worden en vervolgens op weg naar de finale Paraguay, Brazilie, Engeland en Argentinië tegenkomen. Dat het daadwerkelijk zover komt en de mannen van Van Marwijk met de beker terug naar huis komen, is voor 16,2% zeker. Brazilie maakt met 22% de meeste kans op de wereldtitel.

De applicatie heeft net een kleine statistiekenupdate gekregen, waardoor bijvoorbeeld Spanje, na het verlies van gisteren tegen Zwitserland, een stuk minder hoge kansen toegedicht wordt. Met een nieuwe update, die een dezer dagen verwacht wordt, zullen ook spelersstatistieken worden toegevoegd. De laatste update daarvan is nu nog van voor het WK, dus daar valt nog weinig over te zeggen.

Vanaf de achtste finales gaan strafschoppen weer een grote rol spelen; de app zal als het zover is (vanaf 26 juni) via het onderdeel Castrol EDGE Penalty Analysis ook daar het een en ander over kunnen voorspellen.

Tenslotte kun je via de applicatie het Twitter- en Facebookaccount van Castrol raadplegen. Ook de statistieken zelf kun je vanuit de app delen met je contacten op deze sociale netwerken.

Downloaden: Castrol Football (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juni 2010, 13:57
Categorie Sport
Onderwerpen oranje, statistiek, voetbal, wk 2010

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.