BurgerConnect: losse stoeptegels melden via je iPhone

BurgerConnect is een applicatie waarmee je klachten bij de gemeente kunt melden. BurgerConnect bepaalt je gps-locatie en geeft je de mogelijkheid om een foto in te sturen.

burgerconnectEind april kwam er een iPhone-applicatie op de markt waarmee je in Eindhoven (en daarna in heel Nederland) klachten aan de gemeente kunt doorgeven: BuitenBeter. Nu is er een nieuwe app, waarmee dat ook in heel Nederland mogelijk is: BurgerConnect. Deze applicatie is gemaakt door een andere ontwikkelaar, maar heeft hetzelfde doel: een melding doen bij de gemeente over een losse stoeptegel, rondslingerend huisvuil of kapotte straatverlichting.

Na het kiezen van de juiste categorie bepaalt de applicatie meteen je GPS-coördinaten. Eventueel kun je een foto bijvoegen.


De applicatie is momenteel alleen op de iPhone beschikbaar, maar ontwikkelaar appnormal BV wil BurgerConnect ook op andere smartphones beschikbaar stellen. In de app kun je zien welke meldingen eerder zijn gedaan. Maar er is nog meer mogelijk: je kunt via de app informatie opvragen bij de gemeente, bijvoorbeeld over het aanvragen van een vuilcontainer of het aanvragen van een verbouwingsvergunning.

burgerconnect iphone

BurgerConnect was oorspronkelijk een initiatief van de gemeenten Delft en Almere, maar is niet tot deze twee steden beperkt. Elke Nederlandse gemeente is aangesloten en kan via de applicatie reageren op je vraag, melding of klacht. De ontwikkelaar is van plan om meer functionaliteit toe te voegen, zodat je nog meer zaken met de overheid kunt regelen via de app.

Downloaden: BurgerConnect (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.