Cal: strakke agenda-app toont voortaan datum op app-icoon

De strak vormgegeven agenda-app Cal laat voortaan met een cijfer op het app-icoon de huidige datum zien. Ook heeft app een aantal andere verbeteringen.

Cal iconDe fraai ogende agenda-app Cal heeft zijn eerste echte update gekregen, waarin de ontwikkelaar onder andere voormalig gebruikers van de officiële Agenda-app van Apple tegemoet komt. Het is voortaan namelijk mogelijk om de huidige datum te tonen in een badge bovenop het app-icoon, iets dat Apple’s eigen agenda al lange tijd doet in het icoon zelf. Daarnaast is Cal voorzien van een aantal verbeteringen, waaronder een manier waarop je kunt zien welke dagen het drukst zijn in een bepaalde maand.

Cal drukke maandHet stipje dat je ook hebt in andere agenda-items, waarmee je bij een dag in het maandoverzicht ziet of je al wat gepland hebt, wordt in Cal namelijk breder naarmate je meer afspraken hebt. Op een drukke dag zie je hierdoor een streepje staan, terwijl je op een rustige dag enkel een stip zult vinden op de agenda. Gebruik je meerdere agenda’s, dan kan de app ze nu onderscheiden met verschillende kleurenthema’s.

Het scherm waarop je een afspraak maakt is ook enigszins verbeterd. Bij het intypen van een genodigde zie je nu een e-mailadres en het is ook makkelijker om meerdere mensen toe te voegen. Afspraken waar je voor bent uitgenodigd kunnen voortaan een door jou aangepaste herinneringstijd krijgen.

Downloaden: Cal (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 12:35
Categorie Productiviteit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.