Boeken-app Readmill voor iPad en Phone: favoriete passages delen

Readmill is een steeds fraaiere iPhone- en iPad-app om boeken in te lezen, met een prachtig uiterlijk en nu ook de optie passages te delen.

Readmill iPad iPhone e-book epub appReadmill was al een fraaie applicatie om boeken in te lezen op de iPad en iPhone, maar sindsdien iBooks is afgestapt van zijn boekenkast omwille van iOS 7-ontwerp, lijkt de applicatie wel in sneltreinvaart updates uit te brengen om teleurgestelde iBooks-gebruikers op te vangen. De nieuwste update naar Readmill 3.5 voor iPhone en iPad bouwt door op het meest bijzondere onderdeel van de leesapp: interessante passages bewaren. Dankzij de nieuwe feed blijf je op de hoogte van wat Facebook- en Twitter-vrienden lezen en zie je hun favoriete passages uitgelicht.

Readmill gratis boeken iPadReadmill bood vanaf de eerste versie al de mogelijkheid om je favoriete passages te markeren alsof het aantekeningen in je huiswerk zijn. Je selecteert de tekst op de manier die je gewend bent van de iPad en kiest dan voor de optie Highlight om de tekst te bewaren, al dan niet met een aantekening erbij. Na een van de vorige updates kon je al instellen dat je ook de favoriete passages van andere gebruikers in het boek zelf uitgelicht ziet. Met ingang van versie 3.5 worden passages dus ook daarnaast relevant in de vriendenfeed. Als je liever wilt lezen zonder die afleiding, kan dat prima. Je bent niet verplicht de aantekeningen van anderen te zien of de app te koppelen aan Twitter of Facebook.

Om de interactiviteit te vergroten in Readmill, kan je nu andere gebruikers zoeken op hun naam en e-mailadres. Bij gebrek aan vrienden die de app gebruiken, kan je ook suggesties van Readmill zelf opvolgen of vrienden uitnodigen via hun mailadres. Ook delen is interessanter gemaakt: je kan je favoriete passages nu ook delen op het blogplatform Tumblr en op de iPhone meteen doorzetten naar WhatsApp. Dat geldt niet voor je totale leestijd in de app, maar die zie je voortaan wel terug op je eigen profielpagina.

Readmill passage van een ander

Readmill manifesteert zich als misschien wel de fijnste iPhone- en iPad-app om boeken in te lezen. De applicatie ziet er verzorgd uit met een ingetogen maar sjieke interface en recente updates zorgen dat de app steeds veelzijdiger wordt. In de applicatie kan je niet alleen duizenden gratis (Engelstalige) boeken direct downloaden en lezen, maar kan je ook boeken vanuit Dropbox openen om in de app te lezen. Dat kan zowel in PDF- als epub-bestandsformaat, waardoor de meeste boeken op internet zich moeiteloos lenen voor Readmill.

Downloaden: Readmill (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 17:20
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.