Codecademy: iOS-app biedt interactieve programmeerles van een uur

Codecademy: Hour of Code is een iPhone-app die je in een uur tijd op interactieve wijze leert programmeren.

Codecademy teaserOp de website Codecademy is het al meerdere jaren mogelijk om te leren programmeren door interactieve, slim opgezette lessen te volgen. De makers hebben nu ook een iPhone-app uitgebracht die in het teken staat van Hour of Code. Tijdens dit evenement wordt iedereen aangespoord om minstens één uurtje in programmeerles te steken. De iPhone-app van Codecademy wil hetzelfde bieden. In de Codecademy-app vind je een cursus programmeren die je binnen een uur hebt afgerond. Deze les is interactief, wat betekent dat je tijdens het lezen spelenderwijs eigen programmacode schrijft.

Codecademy screenshotDe lessen in de Codecademy-app bestaan uit een beschrijvende tekst bovenin, een donker veld met programmacode daaronder en een groene knop waarmee je het door jou ingevulde programma opstart. Door te tappen op openstaande velden in de code moet je zelf nieuwe parameters toevoegen, om zo de app te laten werken zoals verwacht. Het idee doet denken aan Duolingo, waarin je ook op interactieve wijze een nieuwe taal leert. De app loopt de basisprincipes van iedere programmeertaal langs, wat betekent dat je niet een specifieke taal voor je kiezen krijgt.

Lessen in Codecademy bestaan uit een paar opdrachten, waarna je wordt beoordeeld op basis van het aantal antwoorden dat je in één keer goed ingevulde. De hieraan gekoppelde sterscore kun je achteraf delen op Facebook of Twitter. In eerste instantie bevat Codecademy een gratis cursus die binnen een uur de basis voor programmeren langsloopt, maar bij het opstarten vraagt Codecademy of je pushberichten wil ontvangen zodra er meer lessen zijn toegevoegd.

In Amerika pakt ook Apple flink uit voor Hour of Code. Gisteren bleek dat alle Apple Stores in de Verenigde Staten speciale workshops in het teken van programmeren geven. In de Nederlandse Apple Stores zijn deze workshops nog niet te vinden.

Downloaden: Codecademy (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 december 2013, 17:55
Categorie Onderwijs
Onderwerp code

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.