Belgische TV GiDS Lite en TV GiDS Pro nu ook in App Store

TV GiDS is nu ook verkrijgbaar in een Belgische variant. Je kunt kiezen uit een gratis Lite-versie met banners of een betaalde Pro-versie zonder banners, maar met push notificaties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tv gidsNadat afgelopen week TVGiDS.tv de Nederlandse iPhone TVGiDS lanceerde, is sinds vandaag ook de Belgische tv-gids in de App Store goedgekeurd. Net als bij de Nederlandse app heeft uitgever MobilePioneers gekozen voor twee varianten: een Lite-versie zonder push notifications en een Pro-versie die dit wel heeft. Tevens bevat de Pro-versie (€2,99) geen banners. Deze Pro-versie stond eergisteren al in de App Store en afgelopen nacht werd ook de Lite-versie goedgekeurd door Apple. Vanaf nu kun je dus bekijken of je de Pro versie wilt aanschaffen of dat je al genoegen neemt met de uitgebreide Lite versie.

Deze Belgische tv-gids was aanvankelijk ontwikkeld onder de naam MyTvGuide.

tv-gids belgieStijn Veeger, oprichter van MobilePioneers tegenover iPhoneclub: “De Nederlandse App en Belgische App zijn door verschillende ontwikkelaars gemaakt en zijn dus qua functionaliteit en interface redelijk verschillend. We kunnen hier veel van leren wat de consument waardeert en wat we wel of niet moeten gaan toepassen in updates.” De Nederlandse tv gids heeft overzichten zoals ‘nu en straks’, ‘prime time’, ‘per genre’ en ‘per zender’ terwijl de Belgische alleen ‘nu op tv’ en ‘per zender’ heeft. Wel hebben beide apps uiteraard een ‘Films op TV’ sectie.

De Belgische heeft op haar beurt weer twee belangrijke functionaliteiten die de Nederlandse niet heeft. Zelf de volgorde bepalen van de zenders bijvoorbeeld of het maar één keer per dag ophalen van alle data waardoor je de rest van de dag offline (en dus supersnel) kunt browsen. Verder heeft de Belgische app ook, net als de Nederlandse, diverse personalisatie opties, zoals bijvoorbeeld zenderkeuze en keuze uit alert op 0, 2 en 5 minuten voor het programma begint.

De Nederlandse TVGiDS doet het overigens erg goed. Na één dag stond de Lite-versie al op nummer één in de Gratis Top 25 en TVGiDS Pro is nummer twee op de lijsten van ‘meest gedownloade’ en ‘most revenue’ apps. Daarnaast zijn de reviews met veel ‘vijf sterren’ ook goed, dus de consument heeft dus duidelijk interesse in de geboden content en functionaliteiten. Voor uitgever MobilePioneers is het nu hopen op eenzelfde populariteit in België.

Push problemen met jailbreak en unlock

Helaas blijkt ook bij deze apps weer dat sommige geünlockte of jailbroken iPhones de push-functionaliteit niet ondersteunen. TVGiDS kreeg daar ook een aantal klachten over van consumenten en heeft op haar website zelf twee artikelen aan gewijd. Stijn Veeger hierover: “Het is echt een kwalijke zaak dat Apple niets doet aan de negatieve publiciteit die door een kleine groep met gehackte iPhones veroorzaakt wordt.” Hij vervolgt: “Wij hebben zeer hard gewerkt aan onze apps met Push Notifications en het is dan niet leuk om terug te lezen dat je apps van sommige mensen maar 1 ster krijgen en afgekraakt worden, terwijl je er echt niks aan kunt doen als ontwikkelaar. Mensen denken dat het aan onze app ligt, maar het probleem ligt bij de gekraakte iPhones.” Hij adviseert om altijd eerst een paar gratis apps te downloaden die push notificaties hebben. Als push bij deze apps werkt is de kans 99,9% dat het voor alle apps werkt.

Over een week zal MobilePioneers met een verslag komen met ‘facts & figures’ van alle vier de apps.

Meer info: www.iphonetvgids.be en www.tvgids-iphone.nl

Het volledige lijstje van apps:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 15:56
Categorie Amusement
Onderwerpen pushberichten, tv-gids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.