Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

ShelfLook voor iPad: geen pijnlijke nek meer in bibliotheek of supermarkt

ShelfLook is een iPad-app waarmee je makkelijk boeken in de bibliotheek of boekhandel, cd's en dvd's in je collectie of producten in de supermarkt kunt bekijken, zonder je hoofd te draaien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

shelflookShelfLook heeft de oplossing voor een probleem waarvan je misschien niet eens realiseerde dat je het had. In bibliotheken en boekhandels staan de boektitels op de rug, waardoor je je hoofd moet draaien om ze te lezen. Dat leidt tot nekklachten. ShelfLook lost dat op met een iPad-app, waarmee je langs de boekenplanken kunt lopen. De app draait het beeld een kwartslag zodat je comfortabel kunt lezen, ook op moeilijk bereikbare plekken. Niet alleen handig voor boekhandels en de bieb, maar ook voor het bekijken van de onderste plank van je cd- of dvd-collectie.


Je kunt met de opnamefunctie in de app een ‘filmpje’ maken van alle boeken waar je langsgelopen bent. Dit is vooral handig voor de onderste en bovenste boekenplank, waar je niet zo makkelijk de titels kunt aflezen. Daarna ga je lekker onderuitgezakt in een stoel zitten om de titels te lezen. In de App Store-omschrijving is zelfs een testimonial te vinden van iemand die aan beide knieën is geopereerd en moeite had om de lage vakken in de supermarkt te bekijken. Hij gebruikt nu deze app en is een tevreden klant. Maar je hoeft geen handicap te hebben of te zijn geopereerd: als je gewoon klein van stuk bent, kan het ook handig zijn. Er was al een gelijknamige iPhone-app.

Downloaden: ShelfLook (€0,79)

Reacties: 6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.