AT&T gaat SlingPlayer Mobile via 3G-netwerk toestaan (VS)

De Amerikaanse operator AT&T heeft officieel groen licht gegeven voor het gebruik van SlingPlayer op de iPhone via het 3G-netwerk. Daarmee kan Sling Media een universele applicatie maken die via Wi-Fi én 3G werkt.

slingplayerEen nieuwtje over Amerikaanse ontwikkelingen, waar veel over te doen is geweest: de Amerikaanse operator AT&T heeft officieel groen licht gegeven voor het gebruik van SlingPlayer op de iPhone via het 3G-netwerk. Daarmee kan Sling Media een universele applicatie maken die via Wi-Fi én 3G werkt. Eerder was AT&T fanatiek erop tegen dat Sling Media de videostreams via 3G zou aanbieden.

Nu blijkt dat de operator met Sling Media heeft samengewerkt om te zorgen dat SlingPlayer Mobile geoptimaliseerd is voor het 3G-netwerk. Er is een nieuwe versie van de applicatie ontwikkeld die minder bandbreedte gebruikt. AT&T is al bezig de nieuwe applicatie sinds december te testen. Donderdag maakte AT&T bekend dat de geoptimaliseerde versie acceptabel is voor gebruik op het netwerk.

Ralph de la Vega, president en CEO van AT&T’s mobiele divisie, bemoeide zich er hoogstpersoonlijk mee. Hij kondigde aan dat hij graag met bedrijven samenwerkt die ook goedkeuring willen om hun dataslurpende applicaties op het 3G-netwerk te krijgen:

Just as we’ve worked with Sling Media in this instance, we look forward to collaborating with other developers so that mobile customers can access a wider, more bandwidth-sensitive, and powerful range of applications in the future.

slingplayer zenders

De la Vega benadrukte dat de samenwerking belangrijk is om ervoor te zorgen dat andere mobiele gebruikers geen problemen ondervinden van de Slingbox-kijkende klanten. Met een Slingbox, aangesloten op je tv-signaal thuis, kun je overal ter wereld televisiekijken en tv-opnames die je zelf hebt gemaakt afspelen op de iPhone. SlingPlayer is ook gewoon in ons land te gebruiken met Nederlandse zenders en een Nederlandse interface, zoals bovenstaand screenshot bewijst. Je moet voor de applicatie wel diep in de buidel tasten: SlingPlayer Mobile voor de iPhone kost €23,99.

Voor wie meer geïnteresseerd is in de perikelen rond AT&T en de iPhone: BusinessWeek heeft een interessant artikel over AT&T’s iPhone Mess.

Via: New York Times

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2010, 0:16
Categorie Amusement
Onderwerp slingbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.