iculture-biz
iCulture Biz

Slingshot: zakelijk schermdelen tussen iOS, Android en desktop

Slingshot is een nieuwe oplossing om je scherm te delen, documenten en apps te demonstreren. Slingshot van Airsquirrel richt zich op zakelijke gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

slingshot-app-mac-iphoneAirSquirrels is een bekende ontwikkelaar van de apps AirParrot en Reflector, twee apps die via AirPlay informatie op een tv of ander groot scherm afbeelden. Slingshot varieert door op dat thema, maar met een zakelijke insteek. Met Slingshot kun je je scherm delen met anderen, zodat ze mee kunnen kijken naar documenten en apps. Het sterke punt is de kwaliteit van de verbinding en de mate waarin deelnemers kunnen meedoen. Je kunt een losse desktopapp, de gehele desktop of een scherm van je iOS-apparaat delen via AirPlay. Elke deelnemer kan een eigen camera en microfoon inschakelen.

Dit artikel is onderdeel van de serie iCulture Biz, waarin we apps, accessoires en tips bespreken die voor zakelijke iOS-gebruikers interessant zijn.

Slingshot is bedoeld voor presentaties en demonstraties. Tijdens een live meeting of webcast kun je je desktop delen om iets aan collega’s op afstand te laten zien. Dat kennen we natuurlijk al van Google Hangouts en losse apps zoals TeamViewer for Meetings. Maar Slingshot wil nog een stap verder gaan, met bijvoorbeeld meer controle voor toekijkers en de mogelijkheid voor hen om ook materiaal van de eigen computer te delen. Je kunt het gebruiken voor een presentaties, onderwijs of trainingen. Tijdens het demonstreren van je scherm kunnen de deelnemers notities maken en videochatten in HD-kwaliteit.

De nieuwe dienst kan schermen delen van iPhone, iPad en Android-toestellen en werkt op Windows en Mac. Vanaf elk apparaat kun je een vergadering organiseren en andere uitnodigen, of deelnemen aan een vergadering die door iemand anders is georganiseerd.

slingshot-mobiele-devicesslingshot-mobiele-devices

Slingshot werkt met een proefversie van 30 dagen. Daarna moet je een abonnement afsluiten. Voor 1-op-1 gesprekken betaal je $10 per maand/$100 per jaar en voor grotere organisaties $100 per maand/$1000 per jaar. Dit geeft je recht om met 25 gebruikers en 5 camera-bronnen te werken. Daarmee prijst Slingshot zich wel een beetje uit de markt, want de Reflector-app van dezelfde fabrikant is goedkoper. En met de eerder genoemde Hangouts kun je zelfs helemaal gratis 1-op-1 gesprekken voeren en documenten aan elkaar laten zien. Een andere oplossing is join.me, waarmee je gratis je scherm kunt delen tijdens online vergaderingen. Daarom is het slim om gebruik te maken van de 30-dagen probeerperiode om goed te kijken of Slingshot iets voor jouw organisatie is, of dat je genoeg hebt aan de gratis oplossingen.

Meer artikelen lezen over zakelijke onderwerpen? Daarvoor hebben we de serie iCulture Biz!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2014, 17:26
Categorie Zakelijk
Onderwerpen iculture biz, slingshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.