Appie 2.0: boodschappenlijstjes synchroniseren en meer functies voor bonuskaarthouders (preview)

Albert Heijn's Appie iPhone-applicatie heeft een update gekregen naar versie 2.0 met daarin ondersteuning voor het synchroniseren van boodschappenlijstjes met meerdere apparaten (iPhone en Android) en ah.nl/appie. Ook zijn er nieuwe functies voor Bonuskaarthouders toegevoegd.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Appie 2.0Albert Heijn heeft vanochtend een nieuwe versie van Appie gelanceerd, de gratis iPhone-applicatie waarmee je zelf boodschappenlijstjes kunt maken en toegang hebt tot meer dan 10.000 recepten uit de Allerhande. Appie 2 is de eerste grote update sinds de applicatie in november 2009 werd gelanceerd. In Appie 2.0 is het allereerst mogelijk om boodschappenlijstjes te synchroniseren. Ook kun je nu op zondag de Bonusaanbiedingen van deze en van komende week bekijken. Bonuskaarthouders kunnen aanbiedingen voortaan ook sorteren op volgorde van wat zij eerder hebben gekocht. Bij de Bonusaanbiedingen heb je nu tevens de keuze uit verschillende productvarianten. Wij mochten de nieuwe versie alvast uitproberen. Hieronder vind je onze bevindingen.

Wanneer je de applicatie voor de eerste keer opstart, krijg je voortaan een korte introductie bestaande uit zes schermen waarin de belangrijkste functionaliteiten van de applicatie kort worden uitgelegd: boodschappen onthouden, bonusvoordeel scoren, producten kiezen, recepten kiezen, slim boodschappen doen en een laatste scherm met de vernieuwingen in deze versie van de applicatie. Vervolgens kun je ‘Aan de slag met Appie’. Het hoofdmenu van Appie bestaat voortaan uit negen verschillende opties: ‘Mijn lijst’, ‘Producten’, ‘Recepten’, ‘Winkels’, ‘Nieuws’, ‘Wat vind jij?’, ‘Klantenservice’, en ‘Instellingen’. Nieuw is de optie ‘Bonus’, waaronder alle Bonusaanbiedingen zijn terug te vinden.

Boodschappenlijstjes synchroniseren

Het was in vorige versies al mogelijk om boodschappenlijstjes via e-mail en sms met anderen te delen, maar nu kun je ook boodschappenlijstjes synchroniseren, zodat je deze met meerdere personen kunt delen, een veelgeuite wens van gebruikers aldus Albert Heijn. Hiervoor heb je wel een ah.nl-profiel nodig, die je gratis vanuit de applicatie kunt aanmaken. Hiermee heb je altijd je lijstje en eerdere aankopen bij de hand. Zowel op je mobiel (iPhone of Android) als op ah.nl/appie. Als je samen met bijvoorbeeld je partner één lijstje wilt gebruiken, dan kan dat door allebei met hetzelfde profiel in te loggen.

Als je al dan niet een profiel hebt aangemaakt en bent ingelogd geeft de applicatie instructies om je boodschappenlijstje te kunnen synchroniseren. De eerste keer wordt je lijstje automatisch gesynchroniseerd, maar je kunt dit ook handmatig doen door je lijstje vast te houden en naar beneden te slepen. Bovenaan kun je altijd zien wanneer je voor het laatst hebt gesynchroniseerd. Wijzigingen die je in de applicatie aanbrengt, worden gesynchroniseerd naar ah.nl/appie. En andersom. Al moet je daarvoor soms wel even handmatig synchroniseren.

Onderstaande video laat zien hoe het synchroniseren precies in zijn werk gaat.

Via de functie ‘Sorteer’ kun je je lijstje sorteren op looproute van een Albert Heijn bij jou in de buurt. Dit is mogelijk door te zoeken op postcode of adres, maar ook door te tappen op het blauwe icoontje. Hiermee laat je de applicatie op basis van GPS automatisch naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn zoeken. Ook kun je Albert Heijn-supermarkten, die met het AH-logo worden getoond, op een kaartje laten weergeven. Natuurlijk kun je ook nog steeds producten toevoegen door middel van de Barcodescanner (iOS 4.0 of hoger vereist) of door de autosuggestie-functie.

Makkelijker Bonusvoordeel halen

In Appie is het voortaan makkelijker om Bonusvoordeel te halen. Bonus heeft voortaan een eigen plaatsje in het hoofdmenu en het menu onderaan gekregen. Bovenaan in het Bonusmenu vind je de belangrijkste Bonusaanbiedingen terug waar je à la coverflow in iTunes doorheen kunt scrollen. De optie ‘Alle Bonusaanbiedingen’ brengt je naar alle Bonusaanbiedingen voor deze week, die overzichtelijk in een lijstje zijn weergegeven.

Ook kun je sneller zien welke aanbieding, bijvoorbeeld 25% korting, er geldt, omdat die voortaan in de kleur oranje wordt getoond. Tevens heb je nu de keuze uit verschillende productvarianten van de Bonusaanbiedingen. Als bijvoorbeeld Appelsientje in de aanbieding is, kun je nu ook kiezen uit verschillende varianten van Appelsientje zoals ‘Appelsientje Pompelmoen’ en ‘Tomaten-groentesap’. Als je die aan je boodschappenlijstje toevoegt, komt daar automatisch het Bonus-icoontje bij te staan. Wel zo overzichtelijk.

Producten en Recepten

Bij het onderdeel producten vind je producten die nieuw zijn bij Albert Heijn en je eigen aankopen gesorteerd op laatst of vaakst gekocht, als je je Bonuskaart met de applicatie hebt gekoppeld. Deze aankopen kun je vervolgens weer toevoegen aan je boodschappenlijstje. In de nieuwe versie van Appie is deze categorie vrijwel gelijk gebleven, behalve dan dat de Bonus-sectie een eigen categorie in het menu heeft gekregen en dus geen onderdeel van producten meer is.


Inmiddels biedt het onderdeel recepten toegang tot ruim 10.000 recepten uit de Allerhande, het gratis blad van Albert Heijn met allerlei kooktips. Via dezelfde Coverflow-achtige weergave vind je bovenaan een selectie van uiteenlopende recepten terug, maar met de receptenvinder kun je zelf recepten zoeken op basis van de menugang, soort keuken en andere criteria, zoals de bereidingstijd. Andere opties zijn ‘Mijn recepten’ voor eerder gekozen recepten en ‘Nu in Allerhande’ en ‘Populair’ om te zien wat anderen zoal bereiden.

Winkels, Nieuws en de rest

Bij het onderdeel winkels kun je middels postcode of adres zoeken naar de dichtstbijzijnde Albert Heijn bij jou in de buurt. Dit kan je vervolgens weer sorteren op de criteria ‘Nu open’, ‘Na 20:00’ en ‘Zondag. Ook is het mogelijk om je iPhone via GPS te laten zoeken naar Albert Heijns bij jou in de buurt. Bij het onderdeel nieuws kan je terecht voor het laatste nieuws over Albert Heijn en bij ‘Wat vind jij’ kan je een vraag beantwoorden, een suggestie naar de makers sturen en de applicatie beoordelen.


Mocht je er niet uitkomen, dan is er nog het onderdeel Klantenservice met ‘Appie in 5 stappen’, veelgestelde vragen, de mogelijkheid om vanuit de app een vraag te stellen over Appie of om rechtstreeks de klantenservice te bellen als je een dringende andere vraag hebt. Tot slot zijn de instellingen overzichtelijker gemaakt en verdeeld in duidelijker kopjes. Hier kun je onder meer het synchroniseren in- en uitschakelen en de applicatie koppelen met Twitter, Facebook en Hyves.

Conclusie

De nieuwe versie van Appie is een interessante update, waarbij de meest in het oog springende functie het synchroniseren tussen meerdere apparaten en de website is. Dit werkt zoals je zou verwachten: snel en foutloos. Al moet je soms wel even handmatig synchroniseren. Dit maakt wat mij betreft deze update een must-have voor iedereen die vaste bezoekers is van de Albert Heijn. Voor Bonuskaarthouders is het weergeven van Bonusaanbiedingen in het overzicht van eerdere aankopen een welkome toevoeging. Hetzelfde geldt voor de keuze uit verschillende productvarianten. De applicatie in het algemeen werkt zonder problemen. Wel had ik van een versie 2.0 iets meer toegevoegde functionaliteit verwacht: in feite gaat het om slechts twee toevoegingen, die Albert Heijn ook in het persbericht vermeld.

Info: Appie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2011, 10:08
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen albert heijn, appie, boodschappen, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.