App Gemist: Boxee, FilmOn, Composite en meer

Iedere week sommen we de beste apps die verschenen zijn voor je op. Dit keer kijken we naar Boxee, FilmOn, Composite en andere apps.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

FilmOn-voor-de-iPadWekelijks komen er aardig wat apps voorbij op iPadclub. Wij proberen over zoveel mogelijk te schrijven, maar de ene app is natuurlijk de andere niet. Sommige apps zijn meteen een hit, worden veel enthousiaster ontvangen of vallen op omdat ze origineel zijn of een prangende behoefte vervullen. Toch kunnen we ons voorstellen dat er wel eens een app aan je aandacht kan ontsnappen. Om die reden sommen wij ieder weekend de interessantste apps van de afgelopen week voor je op, in de nieuwe rubriek App Weekly. Zo kun jij de hoogtepunten van de week nog eens rustig bekijken, om daarna weer helemaal op de hoogte te zijn.

Boxee for iPadBoxee – We zitten sinds het begin van het jaar al te wachten op mediacenter Boxee’s eigen iPad-app. Eindelijk is ‘ie er! De app communiceert via AirPlay met Boxee-bezitters, maar is ook erg interessant voor iedereen die niet zo’n apparaat in huis heeft staan. Zo converteert hij live verschillende videoformaten zodat ze op je iPad af te spelen zijn zoals AirVideo dit ook doet. Via een bookmarklet in je computerbrowser kun je video’s naar je Boxee-account sturen, waarna je ze netjes gesorteerd terug kunt kijken op je iPad. Link je Facebook met de app, dan belanden zelfs de video’s gedeeld door je vrienden in je stream. Boxee heeft erg veel te bieden voor de iPad-videojunk.
Download: Boxee for iPad (gratis)

Perfect RSS ReaderPerfect RSS Reader – Er zijn misschien al tig rss-lezers in de App Store te vinden, maar dat houdt ontwikkelaars niet tegen om alsnog alternatieven te ontwikkelen. Perfect RSS reader is nog zo’n alternatief. De app heeft echter zijn eigen unieke feature: een foto-modus stelt je in staat om door alle bijgevoegde afbeelding in volledig scherm heen te bladeren. Daardoor verandert je normaal met tekst gevulde rss-feed in een soort foto-album. Perfect RSS Reader maakt gebruik van Google Reader, wat betekent dat je een Google-account nodig hebt om hem te gebruiken.
Download: Perfect RSS Reader (€1,59)

FilmOn Live TVFilmOn Live TV – Ondernemer en miljardair Alki David is al wat langer aan het experimenteren met zijn project FilmOn. De betaalde website waar de dienst om draait, laat je kijken naar internationale televisiezenders, waaronder vooral Britse kanalen zoals BBC1, 2, 3 en 4. Fashion TV, Bloomberg en NASA HD zijn er ook te bekijken. Er is nu ook een app voor de iPhone en iPad voor uitgebracht, die vreemd genoeg gewoon gratis te gebruiken is. Misschien heeft dit te maken met het feit dat je op de website ook programma’s kunt opnemen en On Demand terugkijken. In de app mag dat niet.
Download: FilmOn Live TV (gratis)

CompositeComposite – Dat je allang geen kwast meer nodig hebt om je creatieve ei kwijt te kunnen, heeft de iPad inmiddels wel bewezen. Apps maken het mogelijk om met foto’s, afbeeldingen en kleuren spelen, om zo het gewenste beeld te creëeren. Composite is hier een leuke variatie op. Door je camera op iets in je omgeving te richten en er op je beeld overheen te vegen, ‘teken’ je dat object na. Door verschillende zaken van verschillende plekken te combineren maak je zo je eigen abstracte schilderij. Gezien de app gebruik maakt van de camera, werkt de app alleen op de iPad 2.
Download: Composite (€1,59)

FacepalmFacepalm – In dezelfde week waarin de Twitter for iPad-achtige Facebook-client FacePad op de iPhone verschijnt, brengt ontwikkelaar LindApp Facepalm uit. De app bevat niet alleen een leuke woordspeling, maar maakt ook gebruik van de panelen-layout die we allemaal kennen van Twitter. Hij ziet er een stuk frisser uit dan veel van de blauwe Facebook-apps die op het moment de App Store regeren, maar is daarintegen wel wat zwaarder dan zijn concurrentie. Op een eerste generatie-iPad crashte de app af en toe bij ons.
Download: Facepalm (€0,79)

Air PlayIt HDAir PlayIt HD – Het converteren van video voor de iPad kan een moeizaam proces zijn. Eerst moet je de juiste software en codecs downloaden, waarna je moet wachten tot de video eindelijk klaar is om naar je iPad verstuurd te worden. Air PlayIt converteert videobestanden live, door je pc of Mac met je iPad te koppelen. Wanneer je in de app een bestand op je computer selecteert om te bekijken, converteert hij terwijl je hem bekijkt. Toegegeven: software zoals Air Video en Boxee doet dit allang, maar gezien Air PlayIt gratis is, kan het nooit kwaad om dit alternatief te proberen.
Download: Air PlayIt HD (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2012, 17:50
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.