App-in-the-air-icon

Review: App in the Air is een uitgebreide algemene vliegreis-app

App in the Air wil je vliegreis zo simpel mogelijk maken door verschillende apps met elkaar te combineren. Daarnaast ondersteunt de app de Apple Watch op een handige manier.

App-in-the-air-icon

Met het vliegtuig op vakantie gaan is over het algemeen een snel en comfortabel alternatief voor de autovakantie, maar heeft ook wat meer om het lijf. Je weg vinden op een vreemd vliegveld bijvoorbeeld, en zeker weten dat je op tijd bent voor de bagage check in. App in the Air wil de enige app zijn die je nodig hebt om al deze zaken soepel te laten verlopen.


Dat vliegvelden complexe gebouwen zijn blijkt wel uit de indrukwekkende collectie aan apps in de App Store die je hierbij willen helpen. App in the Air benut zowel je iPhone als Apple Watch om deze taak te volbrengen, en combineert in feite meerdere apps in één.

Stel zelf het info-scherm samen

Zodra je jouw vlucht heb ingevoerd, verschijnt in de app direct de relevante informatie op je scherm. Zo kun je zien bij welke gate je moet zijn en is er een tijdlijn waarop te zien is hoeveel tijd je nog hebt om in te checken. Deze tijdlijn verandert constant naarmate je volgende ‘fase’ van je reis ingaat. Nadat je aan boord bent kun je op de tijdlijn bijvoorbeeld zien hoe lang het nog duurt totdat de landing ingezet wordt.

Het overzichtsscherm bestaat uit verschillende widgets, die je zelf kunt toevoegen en verwijderen door op de Edit-knop te tikken. Zo zet je bijvoorbeeld een kaart van je vliegreis bovenaan, of voeg je een checklist toe, zodat je niet vergeet om een nekkussentje te kopen op het vliegveld. Jammer genoeg is er geen snelle manier om taken op deze lijst af te vinken, wat hem direct een stuk minder praktisch maakt.

App-in-the-Air App-in-the-Air-alerts

Via pushmeldingen houdt App in the Air je op de hoogte als er wijzigingen over je vlucht bekend zijn. Deze meldingen verschijnen ook op je Apple Watch, waar je met de bijbehorende app ook op kunt kijken voor een snel overzicht van de tijdlijn. De mogelijkheden van deze Watch-app zijn echter wel erg beperkt, en zijn vooral bedoeld om snel te zien hoeveel tijd je nog hebt voor je aan boord moet of weer op de grond staat. Als je iets wilt aanpassen of meer informatie wilt bekijken, zul je de iPhone-app erbij moeten pakken.

1000+ vliegtuigmaatschappijen

App in the Air 5.0 ondersteunt meer dan duizend vliegtuigmaatschappijen van over de hele wereld, waaronder KLM, Ryanair, easyJet, British Airways en meer. Ook worden ‘alle grote Amerikaanse luchthavens’ en de drukste vliegvelden ter wereld ondersteund met extra informatie in de app, zoals looproutes en informatie over de winkels en andere voorzieningen. Daarnaast kun je de app ook gebruiken om de vluchten van familieleden en vrienden te volgen. Als je regelmatig in het vliegtuig te vinden bent, dan is er ook nog een verslavend spelelement aan de app toegevoegd. Hier verdien je badges mee als je verschillende prestaties bereikt, zoals Newbie als je voor het eerst een vlucht via App in the Air volgt.

App in the Air scoort goed dus op het gebied van informatie verschaffen over je vlucht en het vliegveld, maar op praktisch vlak schiet de app tekort vergeleken met de officiële apps van vliegtuigmaatschappijen. Zo is er geen mogelijkheid om een boarding pass in de app op te slaan, zodat je dus alsnog een andere app (of een papiertje) nodig hebt voordat je het vliegtuig in kunt. Omdat het hier om een algemene vliegreis-app gaat, is dit een gegeven waar je je bij neer zult moeten leggen, aangezien de officiële apps altijd een streepje voor zullen hebben op dit gebied, zoals die van KLM bijvoorbeeld.

Lees ook: Vijf vliegveldapps voor iPhone en iPad met vluchtinformatie

App-in-the-air-watch02 App-in-the-air-watch

Conclusie App in the Air review

App in the air 5.0 is gratis te gebruiken, maar vraagt via in-app aankopen wel geld voor de vluchtwaarschuwingen: de real-time meldingen over wijzigingen van je vlucht. Best een belangrijk onderdeel dus, al zijn ze met een prijs vanaf €2,99 voor vijf vluchten niet zo prijzig.

Afgezien hiervan kun je de app ook prima gratis gebruiken, vooral omdat het een handige combinatie van verschillende apps is die je waarschijnlijk nu afzonderlijk van elkaar gebruikt als je op reis gaat. Daarnaast komt de Apple Watch-ondersteuning goed van pas als je met al je bagage over het vliegveld loopt, verwacht alleen niet dat je alleen met de Watch toekomt voor al je vluchtinformatie. Ook zou het oneerlijk zijn om deze algemene vlieg-app te vergelijken met de officiële apps van afzonderlijke vliegtuigmaatschapijen, maar wees je er wel van bewust dat je met een algemene app niet de mogelijkheden hebt van een gespecialiseerde variant. Dit wordt bijvoorbeeld pijnlijk merkbaar als je een boarding pass nodig hebt.

Pluspunten

  • Stel zelf in welke informatie je wilt krijgen
  • Tijdlijn die met de reis mee verandert
  • Handige, maar simpele Apple Watch ondersteuning

Minpunten

  • Geen taken afvinken van de Checklist
  • Apple Watch-app wel erg beperkt
  • Geen boarding pass toe te voegen aan de app

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.