App Gemist: RTL Nieuws, urLetters, YoWindow weerapp en meer

Een uitgebreide fitness-app, nieuwe Nederlandse weerapp YoWindow en een inhoudelijk totaal vernieuwde RTL Nieuws op de iPad deze week.

RTL Nieuws vernieuwd iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week een schrijfapp waarmee je op de iPad brieven kan schrijven in je eigen handschrift, het vernieuwde RTL Nieuws en een nieuwe Nederlandse weerapp.

Felix for App.net – Het is ontstaan als een tegenreactie op Twitters steeds benauwdere beleid jegens andere diensten die op het succes van het sociale netwerk willen inhaken: App.net. Het is een dienst die na een betaalde periode nu ook gratis is te gebruiken, en qua functionaliteit nog altijd sterk op Twitter lijkt. Het enige verschil is eigenlijk dat je in App.net berichten van 256 tekens mag schrijven in plaats van 140, en dat het gebruikersbestand veel kleiner is. Maar nu heeft dat kleine sociale netwerk wel een prachtige applicatie: Felix voor App.net heeft zonet een iPad-variant gekregen.
Downloaden: Felix for App.net (iPad Edition) (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

urFonts/ urLetters – Soms duikt er opeens een applicatie die alleen om zijn idee al leuk is. In het geval van urFonts en urLetters gaat het om twee aparte apps die met elkaar samenwerken. Met beide apps op de iPad bij elkaar kan je een handgeschreven brief schrijven met computergemakken als backspace, kopiëren en plakken. Met urFonts maak je een geheel eigen lettertype door de letters te tekenen op het scherm van de iPad, met urLetters adopteer je het lettertype en schrijf je er een brief mee.
Downloaden: urFonts (€2,69, iPad, iOS 6.0+)
Downloaden: urLetters (€2,69, iPad, iOS 6.0+)

RTL Nieuws – RTL Nieuws heeft haar digitale uitingen op de schop gegooid. De website en de apps voor iPhone en Android zijn volledig onder het mes gegaan om er als een ‘Nieuwswall’ uit te komen. Het is RTL’s interpretatie van een Facebook-feed voor het nieuws, waarbij elk nieuwtje, veelzeggende foto, video of zelfs tweet binnen een onderwerp wordt gepresenteerd als apart nieuwsbericht in een overkoepelend dossier. In tegenstelling tot de iPhone-app is de applicatie op de iPad daar echter niet geheel voor op de schop gegaan.
Downloaden: RTL Nieuws (gratis, iPad, iOS 5.1+)

Marvel Pinball – Ontwikkelaar Zen Studios heeft Marvel Pinball uitgebracht in de App Store als een losstaande flippergame. Marvel Pinball bevat meerdere flippertafels gebaseerd op de bekende Marvel-striphelden, die eerder al als in-app aankopen in Zen Pinball werden aangeboden. Verwacht alleen niet dat je met Marvel Pinball gelijk alle Marvel-flippertafels tot je beschikking krijgt: voor de verkoopprijs van €0,89 krijg je enkel een level gebaseerd op The Avengers, waarna je €1,79 per stuk moet betalen voor alle andere tafels.
Downloaden: Marvel Pinball (€0,89, universeel, in-app aankopen, iOS 5.0+)

YoWindow – De meeste weerapps in de App Store bieden je een fraai ontworpen informatiescherm, waarop je onder andere kunt aflezen hoe warm het is en of het gaat regenen. Hoewel het Nederlandse YoWindow dit ook laat zien, heeft de app daarnaast een andere manier om je de weersomstandigheden te tonen. Een illustratie van onder andere een rustig berglandschap geeft aan wat voor weer het buiten is. Veeg je over deze afbeelding, dan spring je voor- of achteruit in de tijd om de weersveranderingen te zien in deze omgeving. YoWindow is al een tijdje voor de iPhone beschikbaar, maar is na een update voor voor de iPad geoptimaliseerd.
Downloaden: YoWindow (gratis, universeel, iOS 5.0+)

FitStar – De sportapplicatie FitStar probeert een interactief alternatief op de traditionele trainingsvideo’s te zijn. Je geeft je gewicht, lengte, leeftijd en trainingsdoelen aan, waarna de app je een paar trainingen voorschotelt die op bepaalde momenten in de week kunt uitvoeren. Iedere training gaat gepaard met een video waarin wordt getoond wat je precies moet doen en onderin het scherm laat een teller zien hoe lang je nog een bepaalde oefening moet uitvoeren. FitStar is een initiatief van Mike Maser, een voormalig topman bij Digg en AOL.
Downloaden: FitStar: Tony Gonzales (gratis, in-app aankopen, iPad, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 juni 2013, 14:26
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.