SWARM: nieuwe iPad-game combineert Super Monkey Ball met spannend verhaal

SWARM is een nieuwe game van E4, een indie gameontwikkelaar. Je moet de held als rollende bal door diverse levels loodsen, terwijl er robot-vijanden op hem af komen.

swarm-ipadSWARM is een nieuwe game van E4, een onafhankelijke groep gameontwikkelaars uit het Amerikaanse Maryland. Twee YouTube-filmpjes leggen uit wat we kunnen verwachten, als de game later dit jaar beschikbaar komt. Het draait om een rollende bal, die je over een parcours moet sturen. Zoiets hebben we sinds Super Monkey Ball wel eens vaker gezien, maar E4 denkt er wat nieuws aan toe te hebben gevoegd. Ze combineren de traditionele balrollers die je met de accelerometer bedient met een karakter-platformspel en achtervolgingen.

Hoofdfiguur HotRod is een balletje, die door een misverstand met de politie van BALL-timore wordt achtervolgd door een zwerm robo-cops. Hoofdfiguur HotRod moet de stad zien te redden en gaat daarvoor op avontuur in verschillende omgevingen, zoals een stad en een jungle. Ondertussen heb je te maken met meerdere karakters, probeer je zo snel mogelijk een parcours af te lopen en los je zwaartekrachtpuzzels op. Je gaat bijna denken dat ze iets teveel spelideeën erin hebben willen stoppen.

In de praktijk betekent het dat je de iPad moet kantelen om de rollende bal door een parcours te sturen. Je pakt ondertussen muntjes mee en probeert de zwerm vijanden te ontlopen. Je springt naar verschillende niveau’s, komt diverse halfpipes tegen die aan een skateboard-game doen denken en moet zorgen dat je op tijd bij de finish bent.

In bijgaande YouTube-filmpjes geeft E4 een preview van de game. SWARM komt in december van dit jaar beschikbaar op iPad en Android. Liever Super Monkey Ball spelen op je iPad? Die kun je nu al vinden in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 november 2012, 12:40
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.