Amerikaans Congres onderzoekt privacybeleid Path en 33 apps

Het Amerikaans Congres heeft brieven gestuurd naar de ontwikkelaars van 34 iOS-apps, waaronder Path, Facebook en Tweetbot. Hierin wordt gevraagd hoe zij met privacy omgaan.

Amerikaans CongresDe omgang met persoonsgegevens staat in de spotlight sinds Path de adresboeken van gebruikers ongevraagd naar zijn servers toestuurde. Het Amerikaans Congres zou inmiddels 34 brieven hebben verstuurd naar app-ontwikkelaars, met de vraag hoe er wordt omgegaan met de gegevens van gebruikers. Onder andere Path, Facebook en SoundCloud ontvingen zo’n brief.

In de brief worden acht vragen omtrent het privacybeleid van de app gesteld. Zo vraagt het Amerikaans Congres hoe vaak de apps sinds februari zijn gedownload, of ze eind februari een privacybeleid hadden, of de app in kwestie ooit informatie van adresboeken heeft verstuurd en of er ooit andere informatie is verzonden.

Gezien Facebook en Tweetbot zich in de lijst van ondervraagden bevinden, is de kans dat het Amerikaans Congres juist de grootste sociale app-ontwikkelaars heeft benaderd. Het is interessant om te zien dat het Amerikaans Congres zich zo actief inzet voor de privacy van iOS-gebruikers. De vragen die zij stellen kunnen ervoor zorgen dat apps in de toekomst zorgvuldiger met onze gegevens omgaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 maart 2012, 12:16
Categorie Uncategorized
Onderwerpen adresboek, path talk, privacy

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.