Allerhande: receptenmagazine van Albert Heijn op de iPad

Het receptentijdschrift Allerhande van de Albert Heijn is vanaf nu op de iPad als app te downloaden. Je kan het nieuwste nummer volledig lezen en doorbladeren en het bevat video's en links naar websites.

Allerhande iPad pictogram headerDe grootste supermarktketen van Nederland brengt haar maandelijkse receptenmagazine voortaan ook uit op de iPad. Het eerste nummer van Allerhande is nu te downloaden en gaat natuurlijk volledig over kerst. Het blad van Albert Heijn telt maar liefst 220 pagina’s vol met recepten, producten uit de supermarkt en advertenties. Net als in de winkel kun je het blad gratis verkrijgen. Meer dan de verschillende edities van de Allerhande lezen kun je niet in de nieuwe iPad-app. In het hoofdscherm selecteer je een editie, lees je een korte toelichting op het nummer en begin je het te downloaden met een druk op de knop. Daarna is het virtuele blad meteen door te lezen, in zowel de liggende als staande stand van de iPad.


Bladeren doe je vanzelfsprekend door te swipen. Op het inladen van een pagina na, staat een pagina meteen op je beeld. Bladeren gaat namelijk niet gepaard met een animatie, maar een pagina ‘zoeft’ gewoon in het scherm.

Allerhande is niet opgemaakt in de allerhoogste resolutie denkbaar. Soms is een lettertype net niet helemaal duidelijk als je de pagina in zijn volledigheid ziet. met een dubbele tik op het scherm zoom je in en verscherpt de tekst na een fractie van een seconde. Daarna is er geen probleem meer met de leesbaarheid – misschien met uitzondering van de advertenties. Allerhande iPad staande paginaAls je daar namelijk tweemaal snel op tikt, word je doorverwezen naar de website van de adverteerder.

Door één keer op het beeldscherm te tikken, laat je de navigatiebalken van de applicatie verschijnen of verdwijnen. Onderin beeld duikt dan een lijstknop op waarmee je naar meteen naar verhalen binnen het huidige nummer kan gaan. Rechtsboven in beeld prijkt een recenptenvinder die alle recepten van de huidige Allerhande op een rij zet. Door daarop te drukken krijg je het recept uit het magazine nog eens uitgelegd op de site in een layout die eigenlijk wat prettiger leest op de iPad. Met een knop linksboven ga je vanuit de website net zo makkelijk weer terug naar het virtuele tijdschrift.

Allerhande voor de iPad is bepaald niet vrij van reclame en staat op dat punt gelijk met de papieren versie. Qua handigheidjes gaat het een stap verder dankzij de interactieve inhoudsopgave, de lijstknop met directe links naar artikelen en de blauwe play-knop die een video bij het artikel tevoorschijn tovert.

Downloaden: Allerhande (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2011, 10:02
Categorieën Kiosk, Nederlandse apps
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.