Afvalwijzer: wanneer moet de container aan de straat?

Welke container moet wanneer aan de weg, is een vraag die de iPad- en iPhone-app Afvalwijzer beantwoordt. Het laat per Nederlandse gemeente de ophaaldata en soorten van gescheiden afval zien.

Afvalwijzer iPhone iPod touch iPad pictogramWanneer moet de container voor welk afval aan de straat? Een aantal gemeentes is de samenwerking met de iPad- en iPhone-app Afvalwijzer aangegaan en geeft het antwoord op de vraag in een handige app. Ontwikkelaar AddComm Direct belooft de lijst met gemeentes wekelijks bij te werken. Voorlopig werkt de app in Aalten, Amersfoort, Dalfsen, Harderwijk, Hardenberg, Hattem, Heerden, Olst-Wijhe, Ommen. Oost-Gelre, Raalte-Heino, Staphorst, Steenwijkerland, Twenterand, Urk, Winterswijk, Zwartewaterland en Zwolle.

Door een e-mail te sturen naar het mailadres dat te vinden is in de App Store-omschrijving van Afvalwijzer, breng je een gemeente onder de aandacht en gaat AddComm achter de gemeente aan, belooft ze.

In de regio’s waar Afvalwijzer al werkt, staan de afhaaldagen van het afval centraal in de applicatie. Die zijn te vinden in het eerste tabblad Uw Afval. Een overzicht met de aankomende data laat zien wanneer het restafval, GFT-afval en oud papier worden opgehaald. Afvalwijzer iPad hoofdmenuIn het Maandoverzicht kan je per maand zien wat de data zijn. De knop Scheidingsinfo laat zien hoe het afval in een regio gescheiden wordt en wat eronder valt. Soms zal dat zich beperken tot bovengenoemde soorten, andere regio’s kennen bijvoorbeeld ook gescheiden plastic, textiel, klein chemisch afval, kringloop, grofvuil en frituurvet en olie. Door op een categorie te drukken zie je wat eronder valt, waar het heen kan en wat ermee gebeurt.

Behalve de regiogebonden informatie, zie je ook een inleidende tekst over het afvalbeleid van de gemeente en kan je er verschillende afvaltips op naslaan. Omdat er elke week gemeentes toegevoegd zullen worden, lijkt Afvalwijzer een iPad-app om niet snel weg te gooien.

Downloaden: Afvalwijzer (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2011, 13:00
Categorieën Naslagwerken, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.