Acrossair maakt augmented reality-browser, concurrentie voor Layar

Acrossair brengt een nieuwe iPhone-applicatie uit die derden in staat stelt om op een makkelijke manier hun informatie te presenteren. Via Augmented Reality hebben gebruikers van de iPhone makkelijk toegang tot informatie in een 360 graden view.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

acrossairEr duiken steeds meer artikelen en filmpjes op over nieuwe iPhone-applicaties die gebruik maken van augmented reality. Deze applicaties zijn allemaal nog niet in de App Store te vinden, omdat ze niet toegelaten worden. Dat heeft ermee te maken dat de applicaties gebruik maken van API-code, die nog niet officieel deel uitmaakt van de iPhone SDK. Volgens geruchten zou dit officieel toegankelijk worden met een update van de software in september dit jaar. Toch weerhoudt dit de ontwikkelaars niet om door te gaan met nieuwe projecten. Zo heeft Acrossair een augmented reality-browser ontwikkeld.


Acrossair Augmented Reality BrowserAcrossair is bekend van Nearest Tube en NY Subway en heeft al heel wat ervaring met Augmented Reality. Om deze technologie op een makkelijke manier toegankelijk te maken voor derde partijen is er een augmented reality browser ontwikkelt.

Deze browser is niets anders dan een applicatie waarin allemaal lagen over de werkelijkheid heen gelegd kunnen worden met verschillende soorten informatie. In de demo die Acrossair gemaakt heeft zien we al merken zoals Beck’s (biermerk), McDonalds, Odean (bioscopen), Globrix (huizen), Disney en Ticketmaster. Er zijn ook verschillende merkloze lagen, die geactiveerd kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld, hotels, musea, restaurants en tankstations.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

In de demo wordt de restaurantlaag getoond. Eenmaal geactiveerd verschijnen er per laag verschillende restaurants op het scherm. Deze bevatten de naam, een korte omschrijving en de afstand tot het restaurant. Als de details van een restaurant opgevraagd worden kan er direct gebeld worden. Ook bestaat hier de mogelijkheid om het restaurant te delen, op te slaan in contacten of een routebeschrijving ervan te bekijken.

Een soortgelijke browser bestaat al voor de Android. Het Nederlandse bedrijf SPRXMobile heeft Layar in juni dit jaar geïntroduceerd. Deze gebruikt ook augmented reality om content providers een podium te geven om hun informatie snel en makkelijk aan te bieden op een creatieve en nieuwe manier. Zo zullen er nog veel meer bedrijven zijn die het raamwerk aan willen bieden om informatie te verspreiden. Layar organiseert vanmiddag het evenement Layar NEXT, waarin ze hun toekomstplannen uiteenzetten. Een augmented reality-browser voor de iPhone staat al een paar weken op de rol.

Informatie

Laatst bijgewerkt
30 oktober 2009 om 1:21
Categorie
Navigatie

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.