Acrossair Augmented Reality Browser: nieuw in de App Store

Acrossair Augmented Reality Browser is een browser waarmee je via augmented reality kunt rondkijken in de omgeving om informatie op te vragen. Het lijkt op Layar.

acrossair iphone
De makers van Nearest Tube en Nearest Wiki hebben een nieuwe applicatie uitgebracht: een augmented reality browser met de naam Acrossair. De applicatie is te vergelijken met Layar. Je krijgt een informatielaag over je camerabeeld te zien wanneer je rondkijkt en krijgt zodoende restaurants, bars, koffiebars, uitgaansplekken en meer in beeld.


Daarnaast zie je foto’s van Flickr en Panoramio en nuttige informatie van Wikipedia. Je kon eerder op iPhoneclub al lezen over de plannen van Acrossair om een dergelijke browser te maken. Het werd toen ook al als directe concurrent van Layar gepresenteerd.

In de browser zie je lagen over de werkelijkheid heen. In de demo hieronder wordt een restaurantlaag getoond. Per laat zie je verschillende restaurants met een naam, korte omschrijving en afstand vanaf je huidige locatie. Je kunt ook de locatie van je auto instellen en favoriete locaties opslaan. Andere mogelijkheden zijn musea, hotels en tankstations.

acrossair iphone

Je moet minimaal 17 jaar zijn om deze applicatie te downloaden, vanwege de referentie naar alcohol (oftewel: bars). Bij het opstarten van de applicatie word je daar nog eens extra voor gewaarschuwd. Installeer je de applicatie niet op een iPhone 3GS, dan krijg je bij het opstarten een waarschuwing dat de applicatie steeds aanneemt dat je naar het noorden kijkt.

Downloaden: Acrossair Augmented Reality Browser (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.