Acoustic Ruler Pro: afstanden meten met geluidsgolven

Acoustic Ruler Pro is een app waarmee je afstanden kunt meten aan de hand van geluidsgolven. Dit kan zeer nauwkeurig, waarbij je twee iOS-apparaten of een enkel iOS-apparaat met oordopjes gebruikt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

acoustic ruler proAcoustic Ruler Pro is momenteel gratis te downloaden. Een mooie gelegenheid om te kijken of het meten met geluidsgolven echt werkt. In plaats van een meetlint of het nemen van (onnauwkeurige) stappen kun je met Acoustic Ruler Pro afstanden meten tot 1,10 meter met één iOS-apparaat en een set oordopjes, of afstanden tot 25 meter met twee iOS-apparaten. De universele app is zowel op de iPhone als de iPad te installeren.

Het maakt gebruik van het tijdsverschil tussen uitgezonden en terugkaatsende geluidsgolven. Het meten met de oordopjes wordt in het filmpje hieronder uitgelegd en is het minst nauwkeurig. De maximale afstand heeft te maken met de lengte van de oortelefoondraadjes. Het werkt alleen op de iPhone 3GS, de derde generatie iPod touch en alle latere modellen, inclusief alle iPads.

Voordat je begint te meten moet je de apparaten eerst kalibreren, anders kloppen de metingen niet. Vervolgens zou een meting met een nauwkeurigheid van 1 mm mogelijk moeten zijn. Je kunt ook de luchttemperatuur gebruiken als extra factor in de kalibratie. De snelheid van de geluidsgolven verandert namelijk, afhankelijk van de temperatuur.

Downloaden: Acoustic Ruler Pro (tijdelijk gratis, normaal €1,59 – universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2012, 11:48
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.