App Gemist: MijnKPN, Blits voor Bol.com, nieuwslezer Newsify en meer

Elke zaterdag zet iPadclub de leukste, beste en mooiste nieuws iPad-apps van afgelopen week op een rij. Deze week onder andere een prachtige webshop-app voor Bol.com en video mixen op muziek met Vjay.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

MijnKPN databundel bijhouden op de iPadElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kan je KPN-beltegoed op de iPad in de gaten houden met MijnKPN en is er een prachtige webshop-app voor Bol.com uitgekomen in de vorm van Blits.

AG Newsify nieuws lezen iPadNewsify – “Beperkte tijd gratis!” belooft Newsify in de App Store. Maar dat is onzin, want Newsify is sinds z’n verschijning in de App Store altijd gratis geweest. Wel nieuw is de update, die ervoor zorgt dat Newsify nu ook op de iPad optimaal te gebruiken is. Newsify is een RSS-app die gebruik maakt van Google Reader. Toen de app op de iPhone verscheen waren we behoorlijk positief over deze app en durfden we zelfs te stellen dat de positie van publiekslieveling Reeder in gevaar kon komen. Zover is het niet gekomen, maar Newsify biedt genoeg interessante functies om ‘m ook eens op de iPad te proberen. Het kost immers geen cent en je kunt met je al bestaande Google Reader-account aan de slag.
Downloaden: Newsify (gratis)

AG AllTravel EU rondreizen iPadAllTravel EU – Als je in een vreemde stad bent, is het wel zo handig om een digitale versie van de metrokaart bij de hand te hebben. Zo zie je in één oogopslag waar je moet overstappen en hoe de lijnen lopen. Zodra je internetverbinding hebt kun je via Google zo’n kaart opzoeken, die je vervolgens lokaal bewaart. Maar het kan ook makkelijker: de app allTravel EU bevat OV-kaarten van 76 Europese steden, met daarop metro, bus, tram en andere openbaar vervoermogelijkheden. Er zijn soortgelijke apps voor de VS en Azië verkrijgbaar bij dezelfde ontwikkelaar. Momenteel krijg je ter introductie 50% korting.
Downloaden: AllTravel EU (€0,79)

AG MegaSlide HD Swype iPadMegaSlide HD – Swype is een Android-toetsenbord-app waarmee je heel snel teksten kunt invoeren. Je hoeft je vingers niet van het toetsenbord te halen, maar glijdt van de ene naar de andere letter. Via Cydia is Swype op de iPhone beschikbaar voor jailbreakers, maar het blijft behelpen omdat je voor een Nederlandse variant iSwipeNL moet gebruiken. MegaSlide HD is een nieuwe app die de indruk wekt dat je kunt stoppen met de prehistorische manier van typen en voortaan glijdend met je vingers teksten invoert. Het klinkt als Swype, maar dan via een app die wél gewoon via de App Store verkrijgbaar is. Wij probeerden het uit.
Downloaden: MegaSlide HD (€0,79)

AG MijnKPN beltegoed dataverbruik iPadMijnKPN – De iPhone-applicatie MijnKPN heeft een update gekregen waardoor de toepassing nu ook voor de iPad is geoptimaliseerd. Zo kan je ook op Apple’s tablet je dataverbruik in de gaten houden als je een iPad-internetabonnement hebt. Je kan echter ook een mobiel abonnement invoeren, waardoor je op de iPad de statistieken van je telefoonabonnement van KPN kan nagaan. De toepassing geeft je toegang tot de laatste maandbedragen, je huidige dataverbruik en het resterende beltegoed, als dat van toepassing is.
Downloaden: MijnKPN (gratis)

AG Roller Journal dagboek iPadRoller Journal – De dagboek-applicatie Roller Journal die al eerder op de iPhone te downloaden was, is na de laatste update ook verkrijgbaar op de iPad. Het virtuele dagboek komt van de hand van de Nederlandse ontwikkelaar Infoding.com en heeft een interessante insteek. Het schotelt je geen leeg vel papier op waarop je dag kan doornemen, maar stelt je gerichte vragen over je dag. Je bepaalt zelf welk vragen je vaak, af en toe en altijd worden gesteld en kan ook vragen voor jezelf formuleren.
Downloaden: Roller Journal (€1,59)

AG CloudOn Microsoft Word iPadCloudOn – CloudOn is een gratis app waarmee je Word, Excel en PowerPoint op de iPad kunt gebruiken, via online diensten. Toen we voor het eerst over CloudOn schreven, was er zoveel belangstelling dat de app korte tijd was ‘uitverkocht’. CloudOn werd tijdelijk offline gehaald om de toestroom aan nieuwe gebruikers te kunnen verwerken. De app kwam terug, maar was alleen via een Amerikaans iTunes-account te downloaden. Daar komt nu verandering in, want CloudOn heeft 16 nieuwe landen toegevoegd, waaronder Nederland en België.
Downloaden: CloudOn (gratis)

AG UpLink hacken iPadUpLink – Het pc-spel Uplink weet sinds al sinds 2001 veel spelers te verbazen. De game plaatst je achter een computerscherm, vanaf waar je servers moet hacken om geld te verdienen en missies uit te voeren. Later raak je verwikkeld in een complot rond een organisatie die een einde wil brengen aan het internet. Het spel is de afgelopen jaren vaak geprezen voor gamesbladen, die onder de indruk waren van de unieke speelstijl.
Downloaden: UpLink (€3,99)

AG Blits voor Bol.com iPadBlits voor Bol – Blits is niet ontwikkeld door Bol.com en ook niet in opdracht van het online warenhuis gebouwd. Het is wel gemaakt met de goedkeuring van Bol.com, en dat gegeven leverde een prachtige applicatie op waarmee je op de iPad op je dooie gemak het assortiment van de website kan doorbladeren. De app benadrukt dagaanbiedingen, bevat het complete productarsenaal van de website en presenteert dat alles in een interface waarin spotlights de vele BluRay’s, dvd’s, boeken en cd’s onder de aandacht brengen.
Downloaden: Blits voor Bol (gratis)

AG Vjay videomixen iPadVjay – De Duitse softwaremaker Algoriddim kreeg bekendheid door de app djay en won er zelfs een Apple Design Award en de prijs voor beste iPad-app van 2011 mee. Nu heeft Algoriddim weer een nieuwe app, bedoeld voor het maken van muziekvideo’s. De app bevat een multitouch-interface waarmee je meerdere video’s kunt combineren, van materiaal dat je zelf gemaakt hebt tot audio- en videofragmenten uit je iTunes-bibliotheek. In de app zitten ook al een aantal video’s die je kunt hergebruiken en er zitten meerdere realtime video-effecten en -overgangen in.
Downloaden: Vjay (tijdelijk €7,99)

AG OmniPlan organiseren iPadOmniPlan – Omni Group heeft de iPad-versie van OmniPlan uitgebracht. Met deze app kun je projectmanagement uitvoeren en de gegevens meteen synchroniseren met de al langer bestaande Mac-software. Projecten deel je op in kleinere taken, waarna je er vervolgens resources aan toewijst. Als projectmanager volg je de voortgang en kijk je welke taken opgepakt moeten worden. Werk je met meerdere mensen aan een project, dan kun je de informatie ook met anderen uitwisselen.
Downloaden: OmniPlan (€39,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 22:52
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.