App Store-wijzigingen in toekomstige firmware 2.2

In firmware 2.2 (op dit moment in betaversie bij ontwikkelaars) heeft de App Store op de iPhone een aantal wijzigingen ondergaan. De iconen zijn groter en het is mogelijk om problemen te rapporteren.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

App Store in firmware 2.2Eerder schreven we al over veranderingen in de komende iPhone firmware 2.2. Meest in het oog springend waren de wijzigingen in Safari: een aangepast adresvak en een extra zoekvak voor Google. AppleInsider heeft met een aantal screenshots de wijzigingen die tot nu toe bekend zijn op een rijtje gezet. Schokkende veranderingen zitten er niet bij; wel blijkt eruit dat Apple ook op de iPhone van plan is om in de App Store wat wijzigingen door te voeren. Zo zijn de categorieën straks voorzien van grotere iconen en worden de klantrecensies iets prominenter getoond.


Onder het linkje naar de recensies zijn twee knoppen aanwezig: Tell a Friend (die was er al, maar stond op een andere plaats) en Report a Problem. Die knop is waarschijnlijk bedoeld om te voorkomen dat gebruikers in de reviews gaan klagen over problemen waarvoor ze eigenlijk bij de ontwikkelaar moeten zijn.

App Store

Apple is vorige week begonnen met het testen van iPhone firmware 2.2. De eerste betaversie ligt bij de ontwikkelaars. Aanwijzingen dat er ondersteuning voor push-notificaties komen, zijn er nog niet. Maar dat kan nog veranderen, want de kans is groot dat er nog meer betaversies uitkomen voordat firmware 2.2 voor gewone gebruikers beschikbaar komt.

Meer info: AppleInsider

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 29 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.