iFoneguide stapt over van Installer naar Cydia

iFoneguide heeft de overstap gemaakt van Installer naar Cydia, omdat deze installatiemethode stabieler en betrouwbaarder is. Een URL invoeren is niet meer nodig, want de iFoneguide Repo is sinds gisteravond standaard opgenomen in Cydia!
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iFoneguide Cydia collageInstaller 4 is al enige tijd beschikbaar, maar lijkt de strijd een beetje te hebben verloren van Cydia. De applicatie crasht voortdurend en het installeren van applicaties verloopt nogal onvoorspelbaar. Vandaar dat iFoneguide na rijp beraad het besluit heeft genomen om ook de overstap te maken naar Cydia. Dat kostte wat bloed, zweet en tranen bij de betrokkenen maar het is uiteindelijk wél gelukt. Vanaf nu kun je in Cydia de vertrouwde applicaties uit de iFoneguide-repo terugvinden. De overstap is geheel te danken aan de inzet van iFoneguide-lid (en iPhone(club) Guru) Fab1Man.

De omzetting van Installer naar Cydia is overigens niet alleen zijn werk, al heeft hij wel grotendeels de kar getrokken. Voor het ombouwen van alle xml-bestanden naar het Cydia-packageformaat is de hulp ingeschakeld van Sjowol en ArB, waarbij met name Sjowol zich al snel verloor in de vele aanpassingen voor Winterboard

Voor diegenen die niet eerder een iPhone hebben gehad met de oude 1.x firmware en dus ook niet echt bekend zijn met de pakketten van iFoneguide een introductie wat je zoal in Cydia kunt vinden:

  • Thema’s en grafische aanpassingen voor Winterboard, zoals transparante dockiconen, het Diamond Skull-thema van Sjowol en iFoneguide sliders, geanimeerde thema’s en wallpapers;
  • iMario’s Freaking Mods voor Winterboard (aanpassen sliders, menubalk, Notes-applicatie, Safari (mod #1 en #2) en YouTube);
  • Croiman’s Psycho Mods voor Winterboard (sliders, menubalk, SMS-applicatie, Safari en slideshow voor Photos);
  • Thema’s voor het scherm Slide to Unlock: Nederlandse vlag, Vlaamse vlag, Ajax, Feyenoord, PSV, ADO Den Haag en het iFoneguide-logo;
  • uitschakelen van de autocorrectie door een aanpassing van het Zweedse toetsenbord;
  • Nederlandse autocorrectie voor de AZERTY-toetsenbordindeling voor onze Belgische bezoekers;
  • De overbekende Tweaks 2.0 om allerlei verborgen instellingen van je iPhone aan te passen;

Missen er nog aanpassingen? Jazeker, en daar wordt ook al druk aan gewerkt. Zo is er enorm veel vraag naar een nieuwe versie van het iCarrier-pakket (providerlogo’s) en zal er worden gekeken naar het nummerformaat onder firmware 2.1.

Om de repo toe te voegen hoef je feitelijk niets te doen. Dankzij de goede naam die iFoneguide heeft opgebouwd op repo-gebied heeft Fab1Man de ontwikkelaar van Cydia, Jay “Saurik” Freeman, weten te overtuigen om iFoneguide als een van de zeer weinige partijen sinds gisteravond standaard op te nemen in de lijst ‘More Sources’. Als je IFoneguide selecteert en en vervolgens op de knop Install tikt zal Cydia de source laden. Om te zien wat er zoal in ‘de snoepwinkel’ zit ga je in Cydia naar Manage > Sources > iFoneguide.nl.

Heb je zelf iets leuks gemaakt, bijvoorbeeld een compleet Winterboard-thema of een van de populaire voetbalsliders, dan kun je die laten hosten in de iFoneguide eXperimental repo, waarover we eerder als eens hebben geschreven voor Installer. Ook de experimentele repo iFoneguideX heeft namelijk de overstap naar Cydia gemaakt.

Meer info: iFoneguide

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:37
Categorie Jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.